🏠
blog

...

...

🕑 6 minuten

Hoe kun je jouw content promoten zodat het meer verkeer krijgt? Want zonder het krijgen van verkeer, kom je nergens.

Wanneer je je content promoot, zal een van de beste manieren Google en SEO zelf zijn. Maar onthoudt, positionering is alles. Zodra je op de top staat, krijg je de meerderheid van de kliks. De nummer 1 krijgt gemiddeld 39,8% van de kliks volgens Firstpagesage.

De nummer twee 18.7% en de nummer drie 10.2%. De nummer 1 is écht koning.

Probeer dus aan de top te komen.

Website structuur

Hoe beter je sitestructuur, hoe groter de kans  dat je op de top rankt in Google.

Ja, het is een essentieel radertje in het SEO-wiel. Waarom? Nou, een chaotische site structuur kan de doodsteek betekenen voor zichtbaarheid van je content, wat leidt tot minder frequente crawls en het belemmert je om hoog te ranken.

Een goede sitestructuur betekent een uitstekende gebruikerservaring.

Het bepaalt de stabiliteit, duurzaamheid en uiteindelijk de gebruikerservaring. Een solide en doordachte site-structuur staat gelijk aan een goede ervaring voor je bezoekers.

Hoe aantrekkelijker je site is, des te aantrekkelijker voor zoekmachines.

Een website met een hoge bounce rate en lage verblijftijd wordt in de loop der tijd gedegradeerd in de SERP.

Hoewel het verleidelijk kan zijn om enkel te focussen op de look-and-feel van je website, vergeet zijn prestaties niet. Websites met een hoge bounce rate - dat wil zeggen sites waar bezoekers snel weer vertrekken - en een lage verblijftijd, kunnen in de loop der tijd een lagere ranking krijgen in de SERP (zoekresultaten).

<afbeelding_isometric_grafiek_AI>

Een nauwkeurige site-structuur kan de bounce rate verminderen en de verblijftijd verbeteren.

Een intuïtieve navigatie en een logische indeling van je content houden je bezoekers langer vast en verleiden ze om dieper in je website te duiken. Dit vermindert niet alleen de bounce rate, maar verbetert ook de verblijftijd, wat leidt tot een hogere ranking in de zoekresultaten.

<afbeelding_voorbeeld_intuitief_website>

K

Probeer eerst content te creëren rondom zoekwoorden met een laag zoekvolume.

Je kunt tools gebruiken zoals ChatGPT, die je helpen met het produceren van content. Je kunt zoekwoorden aangeven en het onderwerp waar je het over wilt hebben. En het kan je zelfs helpen met het schrijven van een gehele paragraaf mits je een goede prompt gebruikt.

ChatGPT is goede tool om je content enigszins te laten vloeien. Gebruik het niet als een tool die content automatisch voor je schrijft, gebruik het als een tool om je content creatie gemakkelijker te maken.

Promoot kort

Door je content te promoten met betaalde advertenties in de eerste paar weken na publicatie, kun je jouw zichtbaarheid aanzienlijk vergroten. Zo stuur je signalen naar zoekmachines uit, wat resulteert in een hogere positionering binnen zoekresultaten.

Laat zo meer mensen zien wat je te bieden hebt. Deze strategie is niet alleen effectief, maar geeft je ook een hogere ROI. Het geld dat je investeert in betaalde advertenties wordt weerspiegeld in grotere belangstelling voor je content.

Creëer topic clusters

Zodra je langzamerhand begint te ranken voor bepaalde zoekwoorden. Creëer topic clusters, welke bestaan uit een verzameling content rondom een bepaald onderwerp. die je kunnen helpen om meer autoriteit te creëren binnen grotere onderwerpen.

Neem als voorbeeld: als je rankt voor "bruidsjurk". Dan kun je zoekwoorden kiezen die meer competitief zijn wat betreft nieuwe onderwerpen die gerelateerd staan aan bruidsjurken. Zoals hoe je je kunt voorbereiden op je eerste pasafspraak voor een bruidsjurk.


Op deze manier domineer je voor steeds meer zoekwoorden rondom het onderwerp. Een goed voorbeeld hiervan is onze eigen website, we hebben een aantal artikelen rondom online marketing, maar veel specifieke artikelen over zoekmachine optimalisatie. Zo weet Google dat mijn website over SEO gaat en waar ik "topic clusters" omheen bouw, zodat ik hoger rank.

Hefboom social media

Gebruik social media.

Jouw promotiecontent op sociale media moet specifiek zijn voor elk platform. Laten we bijvoorbeeld Instagram nemen. Hier kun je een teaser video maken die,  de voornaamste pijnpunten bespreekt die mensen ervaren gerelateerd aan de content die je net hebt geschreven. Daarna kun je een "call-to-action" toevoegen die mensen aanspoort om het te bekijken.

Op LinkedIn doen live uitzendingen het het beste. Hier hebben we persoonlijk minder ervaring mee. Daarentegen als je een verhaal maakt met Linkedin Stories, gebruik dan een sticker om mensen naar je site te leiden.

Helaas doen op Facebook betaalde promoties het het beste. Op LinkedIn maakt slechts 1% van alle actieve gebruikers content aan, dus alles wat je op LinkedIn creëert, doet het hoogstwaarschijnlijk goed, ervan uitgaande dat het van goede kwaliteit is.

Het is belangrijk om te onthouden dat het soort content dat je plaatst op de verschillende platformen een aanzienlijke invloed kan hebben op de betrokkenheid van je gebruikers. Uit een studie blijkt dat zowel de inhoud als het platform zelf een behoorlijke invloed kan hebben op het gedrag van de gebruiker en de betrokkenheid van je content.

Vang leads op

Vang je leads op en verzorg ze. Zodra je tractie krijgt met organisch verkeer is het belangrijk om waarde te genereren uit je gebruikers.

Ik geef je hier een complete lijst mee met tools en technieken:

• Formulieren en chatbots. Deze tools werken uitstekend voor het vastleggen van info over je gebruikers en op deze manier de bezoekers om te zetten in leads.

• Tools zoals Qualaroo kun je gebruiken om ervaringen en leads direct van je website te verzamelen.

HotJar helpt je om het gedrag van je gebruikers te begrijpen door middel van heatmaps, bezoekersopnamen en conversie analyses, waardoor je kunt optimaliseren voor het vangen van leads.

Wistia's Turnstile maakt het mogelijk om video's af te schermen, waarbij je e-mailadressen van kijkers vastlegt die toegang willen tot je content.

• Tools zoals Pointerpro en ProProfs Quiz Maker laten je enquêtes of quizzen maken voor het vangen van leads. Bezoekers zijn meer geneigd hun informatie te verstrekken als ze actief betrokken zijn met je content.

Zuko is een hulpmiddel voor formulieranalyse en optimalisatie dat je helpt begrijpen hoe bezoekers met je formulieren omgaan, waardoor je op data gebaseerde verbeteringen kunt aanbrengen om conversies te verhogen.

Clearbit en Datanyze kunnen contactprofielen verrijken of softwaretools identificeren die door bezoekers worden gebruikt, waardoor je diepere inzichten krijgt over je leads en je marketinginspanningen kunt personaliseren.

• Klassieker Hello Bar is een tool voor het maken van effectieve CTA's en het vastleggen van leads met opvallende banners voor je website.

Onthoud, door een combinatie te gebruiken van verschillende technieken en tools creëer je de beste lead generatie strategie om jouw organische verkeer om te zetten. Houdt mensen betrokken, door ze meerwaarde te geven met andere content stukken rondom hetzelfde onderwerp, dat ze bij je hebben gebracht.

Volg je deze stappen en dan krijg je jouw 1.000 bezoekers. 

Conclusie
Volg deze stappen en je krijgt jouw 1.000 bezoekers. Oftewel om meer verkeer via de organische zoekresultaten te trekken, is het plannen en regelmatig plaatsen van relevante content, met het optimaliseren van titels en beschrijvingen, om je daarna te focussen op zoekwoorden met weinig concurrentie. Mocht je hier hulp nodig bij hebben?, Bekijk de site of laat het ons weten.