SEO copywriting

SEO copywriting.

Bij SEO copywriting gaat het erom dat er bruikbare, aantrekkelijke en waardevolle content wordt gecreëerd. Met specifiek bepaalde zoekwoorden worden overtuigende teksten geschreven die mensen maar al te graag willen lezen en delen.

Een copywriter helpt met het schrijven van content die past bij jouw tone-of-voice en laat jouw pagina's beter ranken in Google.

"Het uitbouwen van je publiek doe je door slim om te gaan met je content. Met SEO copywriting help je jezelf aan een hogere ranking in Google en meer conversie op je site."


Dominic Pietersz

Gratis kansenanalyse.

Start vandaag nog. Maak kostenloos en vrijblijvend gebruik van een kansenanalyse t.w.v. €355. Ga in gesprek over je groeimogelijkheden. We bellen je de volgende werkdag terug met het rapport.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wat kun je verwachten?

  • 🗹 Kostenloze kansenanalyse waarbij strategie besproken wordt
  • 🗹 Helder inzicht in huidige situatie van het bedrijf, klanten en branche
  • 🗹 Een content actieplan voor een hogere ranking en conversies
  • 🗹 Samenwerking gebaseerd op resultaat, opzegbaar vanaf 6 maanden

SEO-copywriting: waarom is het fundamenteel? 

SEO copywriting staat voor het schrijven van teksten die je website beter vindbaar maken met o.a. specifieke zoekwoorden. Copywriting is het schrijven van teksten met overtuigingskracht en SEO staat voor zoekmachine optimalisatie.

SEO kent een langer proces. Google neemt de tijd om te bepalen of je waardig bent om hoog te ranken. SEO copywriting is in dit proces fundamenteel; content creatie dat zowel zoekmachines als mensen aanspreekt, doen je doelen bereiken.

Omdat Google de tijd neemt om je website en content te analyseren, wil je ervoor zorgen dat je dit in het gehele proces van analyse, het geheel goed is geoptimaliseerd.

Onze werkwijze in stappen

🎨 Strategie en aanpak

Wie ben je als bedrijf? Welke wensen heb je? Welk doel wil je bereiken?

Deze fase noemen we de strategiefase.

Samen bepalen we welke doelen de strategie kent en hoe jij de samenwerking voor je ziet.

🦸 Content plan of analyse

Welke content staat er nu? Biedt de content een oplossing voor een probleem? Is dit informatie waar mensen naar op zoek zijn? Zo ook voor Google? Dient er aangevuld te worden?

Voordat we beginnen met het schrijven van content voeren we een content analyse uit.

Vervolgens volgt zoekwoordonderzoek en het selecteren van de juiste zoekwoorden voor de content.

📑 SEO copywriting strategie

In deze fase bespreken we de werkwijze, de USP's, tone-of-voice, welke product of diensten belangrijk zijn en de selectie van zoekwoorden.

Vervolgens gaan we over tot een concurrentieanalyse binnen je branche. Waarom scoren je concurrenten in topposities goed? 

Aan de hand hiervan wordt de content strategie bepaald.

🏗️ Copywriting

Weten wat je doelgroep leuk vind en het kiezen van de juiste woorden om mensen tot actie aan te zetten, is het beroep van de verkoper.

De kopregel, woorden, zinnen en paragraven in de content dienen lezers te overtuigen om actie te ondernemen.

📌Zoekmachine optimalisatie

Het integrale proces met copywriting is SEO copywriting.

Het begrijpen hoe Google denkt over bepaalde woorden, zinnen en vooral long-tail zoekwoorden wordt geïntegreerd tijdens het schrijven van de content.

📆 Periodieke optimalisatie

Content marketing heeft meer tijd nodig dan andere kanalen. Het is belangrijk om consistent te zijn voor een blijvende toppositie in Google.

Ook nemen we linkbuilding en lokale SEO mee in de evaluatie. Bovendien inventariseren we of er kleine snelle winsten behaald kunnen worden, in en rondom je content.

Samenwerking mogelijk vanaf 6 maanden met maandelijkse evaluaties.