🏠
blog

Leadgeneratie voor een Website met weinig verkeer

Leadgeneratie voor een website met weinig verkeer

🕑 4 minuten

Als je pas een website hebt gelanceerd kan het een uitdaging zijn om verkeer aan te trekken.

Vaak komt het voor dat een pas gelanceerde website op zichzelf nog geen verkeer aantrekt.
Je moet ervoor zorgen dat iedere en elke pagina een heldere zoekintentie heeft en zoekmachine geoptimaliseerd is.

Het is zelfs zo dat zoekmachine optimalisatie alleen al, je ook nog niet het gewenste verkeer brengt.

Hier heb je enkele strategieën waarmee je meer leads kunt genereren met relatief weinig verkeer.

Investeren in een Lead Magnet

Allereerst zul je lead magnets moeten creëren en promoten.

Startend bedrijf? Dan heb je waarschijnlijk geen groot budget om te gebruiken voor promotie. Het is daarom belangrijk om in ieder geval herkenning te creëren voor je merk.

Op lange termijn zal dit zich terugbetalen als je het strategisch inzet.

Wat is nu een lead magnet? Een lead magnet kun je zien als een ruilmiddel. Door een service of product aan te bieden voor contactgegevens. Denk aan een e-mailadres.

Investeer in een lead magnet door het bouwen van goede content en merkherkenning (brand awareness). Waarbij je ook e-mail lijsten verzameld, hiermee kun je beginnen met een succesvolle vorm van marketing; e-mail marketing.

Door mensen op je email lijst te krijgen, kun je betrokken blijven en constant re-marketing uitvoeren. Zo bouw je vertrouwen op en genereer je verkopen.

Volgens Hubspot gebruikt 83% van alle bedrijven e-mailmarketing als onderdeel om content te delen. Bovendien blijkt voor 59% van alle respondenten van marketingmails hun aankoop hierdoor beïnvloed te worden.

Verschillende soorten lead magnets

Er zijn een aantal lead magnets die je kunt maken.

Een quiz of poll, infographics, webinars, demo van je product of dienst, wedstrijden, een gratis proefperiode, speciale aanbieding en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Uitgangspunt hier is waarde. Lever je de waarde ook? Geweldig, dan zie je dat terugkomen in je conversies.


Hoe kun je dus het beste lead magnets promoten? Voor een poll of quiz kun je simpelweg een deelactie op social media uitzetten. Ook Google Ads, Facebook Ads en LinkedIn Ads kunnen hier goede kanalen voor zijn.

Zo kun je gemakkelijk mensen bereiken en conversies krijgen, zelfs zonder budget.

Koppeling met je content

Volgende stap is om je lead magnets te koppelen aan je content.

Het creëren en hebben van content wordt vandaag de dag steeds belangrijker. Alhoewel, het doel van content alleen, is niet alleen dat mensen je website gaan lezen. Het verzamelen van leads en het genereren van sales hoort daar ook bij.

Dus waarom zou je niet je lead magnets koppelen aan je content? Door er een aan de top van je content te plaatsen en een aan het eind van je content. Als pianist zijnde zou je bijvoorbeeld bepaalde beginnerslessen gratis kunnen aanbieden in ruil voor contactgegevens.

Maar de meeste mensen doen dat niet. Het is een gratis manier om meer leads te verzamelen. Zolang je content waardevol is en je basis zoekmachine optimalisatie aanhoudt. Hoofdpunt hier is, dat je lead magnet gerelateerd moet staan aan je content. Zorg daar dus voor, wil je beter presteren.

Call-to-action in je content

Vervolgens, ga voor een call-to-action in je content.

Dit betekent sterke werkwoorden en krachtige kopteksten die aandacht trekken. Als je een goede indruk wilt maken met je content – specifiek met je copywriting - zul je aandacht moeten schenken aan werkwoorden.

Geef attentie aan werkwoorden in je kop tekst. Voor een goede kop tekst zul je nieuwsgierigheid moeten oproepen, zodat mensen gaan klikken.

Als je dus een goede koptekst kan maken, ga je niet alleen specifieke leads genereren, het is zelfs mogelijk dat je ranking in Google flink wordt verbeterd. Want, 8 van de 10 mensen leest een kop tekst en maar 2 van de 10 zal doorklikken en verder lezen.

Het geheim is dat je kop tekst aandacht trekt en mensen hierop klikken, dan zal Google feedback krijgen dat jouw website hoger moet ranken. Al helemaal in de relevante vergelijking met zoekresultaten boven je.

CityCliq heeft hier een test voor uitgevoerd met 4 verschillende versies van een webpagina met allen een verschillende kop tekst. Het resultaat? Kopteksten met een werkwoord presteerden beter, namelijk een verbetering van maar liefst 90%.

Werkwoorden zijn dus krachtig.

Conclusie
Het aantrekken van meer leads op een kleine website kun je simpelweg doen door lead magnets. Hier hoort ook een goede titel bij die aantrekt. Denk je hiermee hulp bij nodig te hebben? Bekijk de site of laat het ons weten.