🏠
blog

9 Manieren voor direct gratis verkeer

9 Manieren voor direct gratis verkeer

🕑 6 minuten

Door content marketing in te zetten raak je hoge verkeersaantallen aan.

Keerzijde is dat je jouw content snel moet schrijven. Want als je er een eeuwigheid over doet, duurt het een eeuwigheid voordat je resultaat krijgt.

Zorg er dus voor dat je snel bent.

Een tijd geleden was het zo, dat je met een 500-woorden blogpost al binnen een week een ranking kon krijgen.

Die tijd is voorbij.

Houdt er rekening mee, dat het nu velen malen competitiever is geworden, met steeds meer mensen die aan het zoeken zijn.

#1 Sneller content schrijven

Vandaag de dag hoef je niet meer met een 500 woorden blogpost aan te komen, maar ben ik er zelf achter gekomen hoe je al met een 1200 woorden blogpost snel klanten aantrekt.

Hiermee boek ik al resultaat en helpt het mij ook om meer SEO verkeer aan te trekken. Net zoals iedere andere vaardigheid, wordt content schrijven gemakkelijker wanneer je veel oefent.

Maar goed, niet iedereen heeft geduld om content te schrijven. De bekende 10.000 uren regel lijkt dan wat ver gezocht. Je wilt een oplossing die snel is en verkeer naar je content stuurt. Heb dan wel een ding helder: je zult op termijn veel content moeten schrijven of je zult mensen moeten inhuren om het voor je te doen.

En ja, door te oefenen wordt je sneller en beter, maar ga niet zoeken naar de snelste weg om het maar over te hoeven slaan.

Wat wel mogelijk is, is dat je content schrijft zonder afhankelijk te hoeven zijn van anderen. Met het schrijven van content, scheelt het een hoop tijd wanneer je jou vooronderzoek goed hebt uitgevoerd. Een tool die daarbij helpt is Frase.io.

Het identificeert een hoop waardevolle informatie van je competitie: de onderwerpen waar ze over schrijven, het aantal en de type heading, de hoeveelheid woorden die er worden gebruikt, de bronnen waar ze naar linken, de vragen die mensen stellen over het onderwerp en vele andere dingen die je normaal gesproken handmatig moet doen.

Het scheelt je tonnen aan tijd.

En wanneer het op schrijven aankomt, kunnen veel tools je daarmee helpen, zoals AI of kunstmatige intelligentie. Om dingen sneller te laten lopen. Want dat is wat iedereen wilt, toch? Om maar een aantal van deze kunstmatige intelligentie schrijf hulptools te noemen: Copy.ai, Jasper.ai of Anyword.com.

Deze kunstmatige intelligentie schrijf tools zetten je ideeën neer, zodat je geen tonnen aan aanpassingen hoeft te doen, bovendien geeft het je een goede eerste schets.

Natuurlijk, voor iedereen is de hoeveelheid aan aanpassingen weer anders, maar in de meeste gevallen halveren zulke tools het werk. Wat vaak het probleem is, is dat je veel tijd kwijt bent aan het opzetten van ideeën. Dat wil je vermijden.

Want als je dit proces volgt, van het opzetten van je ideeën, tot aan het schrijven van je eerste schets,  je ziet dat je meer tijd over hebt voor aanpassingen en verbeteringen.

Of je kunt gewoon iemand inhuren om je te helpen.

Dus, wanneer je aan het schrijven bent, wil je templates creëren die je opnieuw kunt gebruiken. Ken je het AIDA-model nog? Het staat voor attentie, interesse, behoefte en actie.

Modellen zoals dit, structureren je content logisch, zodat mensen je content langer lezen.

Want als je iedere keer je eigen creativiteit uitschrijft, wordt het steeds moeilijker om goed gestructureerde ideeën uit te brengen. Volg een model en je zult stelselmatiger gaan creëren en scoren.

Zo verminder je jouw gespendeerde tijd aan content al gauw met het dubbele.

#2 Quora verkeer

Een tweede manier die ik voor je heb is Quora, er zijn tig mensen die op zoek zijn naar vragen en antwoorden op vragen. Dus begin met het beantwoorden van vragen, spam hier niet en zet hier ook geen oppervlakkigheid neer. Probeer goede waarde te leveren.

Wanneer je een artikel op je website hebt die gerelateerd staat tot een vraag die je hebt beantwoord, link er dan naar. Plaats hier géén affiliatie links, of iets dergelijks.

Zodra je dit doet, zul je erachter komen dat er letterlijk honderden bezoekers van Quora af komen.

#3 Canva infographics

Volgende manier: het inzetten van Canva om infographics te creëren. Want wanneer je infographics creëert en deze op je website zet, ga je snel merken dat mensen maar al te graag infographics willen gebruiken.

En het mooiste is, dat je zelf niet met alle data hoeft te komen. Implementeer ze van andere bronnen, bedankt ze en creëer er iets geweldigs uit.

#4 Facebook groepen

Doe mee aan Facebook groepen. Iedere branche of industrie heeft er wel een. En ja - ik weet wat je denkt - niemand praat nog over Facebook groepen, maar weet je wat, het werkt.

Dus duik erin en geef een ton aan waarde mee.

En wanneer je dit hebt gedaan, dan ga je uiteindelijk linken naar je site, waar het relevant of zinnig is. Een manier om voor verkeer te zorgen.

#5 Instagram stories

Vijfde tactiek die ik voor je heb, is Instagram Stories.

Heb het met je verhaal over producten, blogposts, alles wat je verkoopt of promoot, je podcast en laat mensen omhoog swipen naar je website.

Dat drijft direct verkeer en dat kun je meerdere keren per week inzetten.

#6 Restream

De volgende bron voor meer verkeer is het gebruik van Restream.

Want wanneer je Restream gebruikt, kun je live gaan op allerlei sites: Linkedin, Youtube, Facebook, Instagram en zo gaat de lijst oneindig verder.

Want wanneer je live sessies inzet, kun je mensen vertellen over je producten, services en promoties die je aanbiedt. Ze gaan naar je website en dat zorgt op zijn beurt weer voor verkeer.

#7 LinkedIn carrousels

De zevende manier die ik voor je heb, zijn carrousels op Linkedin. Met LinkedIn - als je een pdf upload met veel pagina's hebt, zet hij hem automatisch om in een carrousel. Mensen kunnen dan swipen, net zoals bij een infographic.

Zo krijgen mensen al die data in een keer te zien. Dat creëert tonnen aan betrokkenheid, commentaar en meer volgers.

Wanneer je zulke carrousels plaatst, krijg je veel meer volgers op LinkedIn, dan wanneer je enkel alleen een artikel promoot van je blog of website, of zelfs een product naar je LinkedIn publiek.

Je hebt dan een grotere groep volgers en dat drijft meer verkeer.

#8 Twitter

De volgende manier is Twitter; nog een sociaal netwerk waar je mee aan de slag kunt.

Niet omdat het een hoop verkeer drijft, maar omdat de mensen op Twitter vaak van hoog kaliber zijn. Al helemaal in het B2b-segment. Wanneer je doet aan Twitter, laat berichten achter en ga het gesprek aan met anderen. Laat ook commentaar achter op wat viraal gaat. Je krijgt zo veel meer volgers, dan wanneer je alleen linkt en post naar je website.

#9 Gratis website tool

Laatste wat je kunt doen, is een gratis tool op je website plaatsen. Iets wat constante waarde geeft. Je kan hiervoor naar websites zoals CodeCanyon gaan. Neem hier een gratis tool of koop er een tool van 5, 10 of 30 euro.

Plaats ze gratis op je website, dit mag je doen, omdat ze vaak merkloos white-label worden verkocht. En naarmate de tijd vordert, krijg je daar ook weer meer verkeer uit.

Conclusie
Deze manieren helpen je om snel en gratis verkeer naar je website te trekken. Als je hulp nodig hebt of wanneer je vragen hebt en je wilt het zelf gaan doen, laat het ons weten. We doen ons best om ook jouw verkeer te laten groeien.