🏠
blog

Google Quick read: zo snel mogelijk een oplossing

Google Quick read: zo snel mogelijk een oplossing

🕑 2 minuten

Mocht je het nog niet hebben opgemerkt, Google onderzoekt de implementatie van Quick Read. Het laat je weten of een artikel snel te lezen is, of niet.

Dit onderzoek loopt al een tijdje. Waarom denk je dat Google het onderzoekt? Mensen willen steeds sneller informatie krijgen, onze aandacht wordt namelijk steeds korter.

Tiktok laat dit duidelijk zien.

Blogs met 10.000 woorden waarin ieder detail wordt uitgelegd, om uiteindelijk onderaan het recept te krijgen, worden als steeds storender ervaren.

Weet je uit hoeveel woorden een gemiddeld artikel bestaat op de eerste pagina van Google? Volgens Backlinko zijn dit er voor iedere pagina gemiddeld 1.890(!).

Als zoeker zijnde, wil je dan het liefst lange artikelen lezen of korte artikelen? De nuchtere waarheid is dat het jou niet uitmaakt hoelang je een artikel leest, je wilt gewoon het antwoord op je vraag en het liefst zo snel mogelijk.

Met andere woorden, je wilt dat iemand jouw probleem zo snel mogelijk gaat oplossen. Of dat nu in 10 seconden is of anderhalve minuut. Je wilt niet dat het te lang gaat duren en daarmee heb je mogelijk nog geduld tot een minuut of 5. Want stel je voor, om 10 minuten door een artikel heen te moeten om een antwoord te krijgen, waar je in principe al in 2 minuten antwoord op had kunnen krijgen, daar zit niemand op te wachten.

Een goed voorbeeld: wil je door een 10 minuten artikel heen dat je vertelt hoe hoog een schutting in je tuin mag zijn? Natuurlijk niet, je wilt gewoon weten dat het antwoord 2 meter is.

Zoekmachine optimalisatie of SEO gaat niet alleen maar om het aantal woorden. Dat zie je terugkomen in wat Google wilt doen met Quick Read.

Optimaliseer je content niet voor lengte in het aantal woorden of beeld, optimaliseer voor kwaliteit en geef mensen hun antwoord het liefst zo snel mogelijk. Het kan zijn dat je een artikel nodig hebt van 8.000 woorden, maar het kan ook zijn dat je met een artikel van 280 woorden wegkomt. Google wilt dat mensen zo snel mogelijk een oplossing krijgen voor hun probleem.

Want wanneer je van Google het weer in Breda wilt weten of hoe de AEX er met de aandelen voor staat, dan zie dat het weer alsook de aandelenkoers gelijk in real-time tevoorschijn komt. Zonder dat je naar een willekeurige webpagina hoeft te gaan.

Wil je het op termijn goed gaan doen? Optimaliseer dan voor mensen, zodat ze ook krijgen wat ze willen met het gebruik van zo min mogelijk woorden.

Stel je voor dat je in Google een zoekopdracht doet over de tijd in London. Ga je dan klikken op een snel en goed resultaat of ga je het lange pad bewandelen? Geef mensen wat ze willen, op een snelle kwalitatieve manier, is het meest ideale wat je kunt doen. Op deze manier ga je winnen met content marketing.

Conclusie
Met content marketing maak je continu afwegingen of iets lang of kort moet zijn. Hoe kun je de meeste impact maken? Ook al heeft mijn competitie lange content? Mocht je hulp nodig met je content marketing strategie, bekijk de site of laat het ons weten.