🏠
blog

Een SEO tip die gewoon werkt

Een SEO tip die gewoon werkt

🕑 4 minuten

Een SEO tip die gewoon werkt.

Mensen zeggen dat SEO moeilijk en gecompliceerd is, maar dat hoeft niet zo te zijn. Zelfs als je pas begint kun je tonnen aan verkeer krijgen met simpele strategieën. Vandaag wil ik er zo'n een met je bespreken.

Je zoekwoorden bepalen met vragen

Allereerst, ken je de website Quora?

Het is een simpele vraag en antwoord website die behoorlijk populair is. Zo populair dat het een van de best rankende sites ter wereld is, binnen de top 400 volgens SearchEngineJournal.

Hoe kun je dus het verkeer krijgen dat Quora krijgt? 

De site beantwoordt vragen waar mensen nieuwsgierig naar zijn. Deze vragen zijn long tail zoekwoorden. Met andere woorden, ze bevatten meerdere zoekwoorden. Het beste van allemaal, deze zoekwoorden kennen geen competitie. Het is gemakkelijker om voor vragen te ranken dan woorden die op zichzelf staan, omdat niemand die echt op het oog heeft.

Hoe vind je zulke vraag gerelateerde zoekwoorden? Binnen jouw branche? 

Heb je ooit gehoord van een tool dat alle populaire vragen laat zien die mensen vragen?

Ga naar SEMrush en klik op het kopje "Keyword Magic Tool" of "hulpprogramma voor zoekwoorden". Typ het zoekwoord in dat gerelateerd staat binnen je branche.

Je krijgt dan een lijst van alle vragen die populair zijn en gerelateerd staan binnen jouw gekozen zoekwoord. Je ziet de zoekvolumes erbij staan, maar voordat je begint met het schrijven van content rondom al die zoekwoorden, zijn er een paar dingen die je moet weten.

Maak van iedere vraag een unieke pagina

Eerste tip is om van van iedere vraag een unieke pagina te maken.

Met de aanname dat je genoeg content hebt om over te schrijven. En wat ik bedoel met genoeg content is dat je tot genoeg woorden komt tijdens het schrijfproces. Ideaal gezien zijn dit er zo´n 400 plus. Als je er meer kunt doen, zoals 500, 700 of zelfs 1000, helemaal perfect.

Zorg er in ieder geval voor dat je niet meer informatie toevoegt dan nodig is.

Update je antwoorden

Ten derde wil je continu je antwoorden updaten wanneer er dingen veranderen.

Neem als voorbeeld: 25 jaar geleden had je waarschijnlijk met minder regelgevingen te maken wanneer je naar België verhuist, dan dat het nu het geval zou zijn.

Zolang de tijd vordert, is het belangrijk om je antwoorden te blijven updaten. Heel belangrijk. Want kijk eens naar de top 50 Nederlandse websites op Similiarweb. Waarbij een goed voorbeeld de website Wikipedia is.

Wat hebben ze allemaal gemeen? Ze updaten hun content continu.

Ter referentie: voor de meeste onderwerpen zijn er meer content stukken dan dat er zoekers voor zijn. Kattenvoer bijvoorbeeld; er zijn 5.000 zoekers per maand voor de zoekterm "kattenvoer" in Nederland met bijna 2 miljoen resultaten hiervoor.

Denk je dat al die zoekers door 2 miljoen resultaten heen gaan? Nee, Google laat ze zelfs niet allemaal aan je zien, want ze weten dondersgoed dat mensen niet snel langs de eerste pagina gaan. Misschien de tweede pagina en met geluk de derde pagina. Wat betekend dat zoekmachines hun eigen voordeelen hebben wanneer het aankomt op ranken van websites.

Maak het dus gemakkelijk voor een zoekmachine.

Houdt je content geüpdatet, want Google laat liever zulke content zien dan verouderde content dat is verjaard.

Promoot je content

Vierde tip, promoot je content.

Je hoeft geen betaalde advertenties in te zetten om dit te kunnen doen. Promoot je content simpelweg op social media of link je nieuw gecreëerde antwoord aan een andere webpagina van je website die er gerelateerd aan staat.

Zet zoveel mogelijk vragen in

De laatste tip is om dit met zoveel mogelijk vragen te doen.

Hoogstwaarschijnlijk is dit een minder populair antwoord dat ik je geef, maar het werkt en zo ga je het beter doen. Er is namelijk geen specifiek aantal vragen waar je content omheen kunt maken. Je kunt niet wegkomen met 5 of zelfs 10 vragen die je kunt beantwoorden, want dat geeft je niet het verkeer dat je op termijn zou willen. Maar doe je dit met 100 vragen of zelfs met 50 vragen, verwacht dan verkeer waar je blij van wordt

Hoe meer, hoe beter.

Met de aanname dat je geweldige antwoorden kunt creëren voor die vragen.

Maak je antwoord uitstekend

Neem als voorbeeld, ik zou geen pagina creëren die de vraag beantwoord van "Hoeveel uur zit er in een dag?". Want iedereen weet dat dit 24 uur is.

En zo niet, zoek het op in Google.

Er is dus niet veel content meer te creëren rondom dit onderwerp. Google geeft je zelfs al het antwoord zonder dat je een site te hoeft te bezoeken.

In tegendeel, als ik content schrijf voor een website die gaat over België. Dan kan ik vragen gaan stellen waar je aan moet denken wanneer je naar België verhuist. Mijn antwoord zou dan heel gedetailleerd zijn.

Van hoe het is om er te werken, waar je aan moet denken wanneer je een woning koopt, hoe je de financiering voor elkaar krijgt en wat de beste redenen zijn om naar België te verhuizen? Of dezelfde feestdagen worden gehouden? En vooral niet te vergeten, hoe kun je een beter Vlaams begrijpen of zelf een woordje spreken?

Zo wordt er een perspectief gegeven over hoe het is om in België te wonen.

Conclusie
Deze content tips helpen je met het krijgen van meer zoekverkeer. Als je wilt dat wij dit voor je gaan doen of soortgelijke content maken, waar je een tekort voor hebt met betrekking tot tijd en middelen, laat het ons weten. We implementeren deze strategie op je website.