🏠
blog

Direct Backlinks krijgen voor je website

Direct Backlinks krijgen voor je website

🕑 3 minuten

Backlinks hebben een grote impact op je score en verkeer vanuit Google. Krijgen van goede backlinks van websites met een hoge autoriteit blijkt te vaak nog een lastige klus te zijn.

Zo ook voor kleinere websites.

Het verzenden van honderden koude e-mails levert vaak niet meer dan 1% aan conversie op.

Wat kun je hieraan doen? Ik ga een manier met je delen waarmee je gemakkelijk en snel backlinks kunt krijgen.

Waarde laten zien

Hoe kun je genoeg waarde creëren, zodat mensen naar je terug linken? Daar komt je pitch aan te pas.

Een simpele manier om dit te doen is door een gast artikel te schrijven. Bijvoorbeeld als bloemist zijnde. kun je denken aan welke bloemen passen in een type woonkamer en welk effect hebben bepaalde bloemen op de sfeer in huis.

Een andere manier om meerwaarde te geven kan met een handleiding dat gerelateerd stat aan content op de website, die ook meerwaarde levert aan bezoekers.

Actieplan is om een lijst te creëren van contacten waar je een backlink van wilt. Start met het sturen van een gepersonaliseerde email. Let op dat oude content niet altijd rechtvaardigheid geeft en je jou een link oplevert.

De juiste persoon vinden

Tweede punt is om contact te leggen met de juiste persoon. Het komt voor dat een contactpagina niet altijd de juiste persoon laat zien. Vaak blijkt dit een formulier te zijn waar een info adres achter hangt.

Doe dat vooral niet. Het werkt niet goed. Houdt het daarom zoveel mogelijk persoonlijk en zoek naar een persoonlijke adres.

Een andere manier is om blogs te bekijken waar de auteur ook echt in naar voren komt. Dit kan je een beeld geven over wie de juiste persoon is. Gebruik vervolgens LinkedIn om dit verder te onderzoeken of vraag aan de auteur wie de juiste persoon kan zijn.

Ook Chrome extensies kunnen je helpen met het vinden van het juiste e-mailadres. Spendeer geen uren aan het vinden van handmatige adressen. Hunter.io, AnyMailFinder of ContactOut zijn tools die je leven een stuk gemakkelijker zullen maken.

Zo kom je persoonlijk in contact en kun je een hogere conversie verwachten.

Schrijven van je bericht

Allereerst is het goed om in Google Sheets een lijst op te zetten waarin de contacten voorkomen samen met het bericht dat je wilt voorleggen aan iedere website die je voor ogen hebt.

Je kan het volgende bij gaan houden:

○ wie er heeft gereageerd?
○ wie heeft het bericht genegeerd?
○ follow-ups na je reactie?
○ link gegeven?
○ ook daadwerkelijk geplaatst?

Zo kun je precies zien waar opvolging nodig is.

Backlinks voor je website krijgen is dus net als sales. Maar dan via het schrijven van een bericht. Eerste gedeelte is om attentie te krijgen. Wie ben je? Wat doe je als bedrijf? Laat je unieke eigenschappen (USP's) terugkomen.

Tweede gedeelte is om het pijnpunt te benoemen. Bijvoorbeeld het wijzen op een fout op de website die jij kunt oplossen of dat je een gast artikel wilt schrijven.

Als derde kom je met een oplossing gebaseerd op feiten. Oftewel wat kun je bieden? Laat weten hoe behulpzaam het kan zijn.

Als laatst vraag je om een connectie. Een aantal voorbeelden:

Ik heb zojuist je post gelezen over [onderwerp] en ik ben onder de indruk van de punten die je hebt gemaakt. Vooral het stuk over [wat je leuk vond]. Mocht je tijd hebben, waardeer ik het als je een kijkje kon nemen naar [jouw product/dienst]. Ik denk dat het relevantie heeft met je lezers/doelgroep. Bedankt! 

Ik lees al een tijdje je blog en misschien kun je mij herkennen, over het commentaar/terugkoppeling die ik je heb gegeven. Ik vraag mij namelijk af wat je vind van [project naam/link]. Ik zoek namelijk hulp om mijn bereik te vergroten en zou het erg waarderen als je een vermelding kan maken op je blog of ergens anders. Hoor het graag, bedankt! 

Neem dit niet letterlijk over, maar geef er je eigen draai aan met oprechte interesse in de ander.

Conclusie
Goede backlinks krijgen voor je website is nooit makkelijk. Volg deze structuur en je kunt voorsprong krijgen op de competitie. Zinnen zoals; “Hoi, wil je met mij linken? Ik zag dat je ook met anderen hebt gelinkt”, kun je links laten liggen. Denk aan de waarde die je komt brengen. Hulp nodig? Bekijk de site of laat het ons weten.