🏠
blog

6 Punten voor de selectie van een marketing bureau

6 Punten voor de selectie van een marketing bureau

🕑 4 minuten

Ieder bedrijf heeft een online marketing partij nodig. Zonder een bureau wordt het gewoon moeilijker om te groeien.

Een manier om jouw marketing gedaan te krijgen is om een bureau in te huren.

Als je de juiste keuze maakt, ga je groeien, floreren en slagen. Maak je de verkeerde keuze? Dan verlies je tijd, budget en krijg je er geen tot weinig resultaat uit. Hoe zorg je er dus voor dat je het juiste bureau kiest?

Hier heb je 6 tips die je kunnen helpen.

Tip 1: branche gerelateerde ervaring

De eerste tip is om te bepalen of het bureau branche gerelateerde ervaring heeft.

Als je een vakman wilt inhuren om een dak reparatie te doen, ga je dan een vakman inhuren die gespecialiseerd is in daken of vloeren? Natuurlijk kies je degene die gespecialiseerd is in het dekken van daken. Want dat is waar je naar op zoek bent.

Waarom zou je dan een bureau inhuren die géén ervaring heeft binnen je branche of marketing gerelateerde diensten? Het is als een vloerspecialist inhuren om je dak te laten dekken. Dat raakt kant noch wal.

Tip 2: vraag om referenties

Als iemand je referenties geeft, is de kans groot dat die referenties fantastisch zullen zijn.

Maar als je vraagt om referenties en ze hebben er geen, kun je er vaak van uitgaan dat ze weinig tevreden klanten hebben. Waarom zou je ze dan inhuren? 

En als ze je dan referenties geven, wordt er waarschijnlijk ijlend gepraat over het bureau. Dan is het goed om ze gewoon op te bellen, want soms kom je gewoon een referentie tegen die minder tevreden is met een minder goed woord over het bureau. Het bespaart je een hoop pijn en geld.

Tip 3: wie werkt er voor je

Tip nummer 3 is om te zien wie er voor je werkt.

Zoals je weet, ben ik Dominic Pietersz van de zoekmachinespecialist.com en werk ik langer als 5 jaar als marketeer zijnde voor het MKB. Ik denk dat ik goed ben in mijn vak, alhoewel ik nog elke dag bijleer om het steeds weer een stukje beter te doen.

Maar als je ons bureau inhuurt puur en alleen om mij, maak je een vergissing. Je zou mijn bureau pas moeten inhuren of een ander online marketing bureau, gebaseerd op het team dat voor je gaat werken.

Je huurt een bureau in gebaseerd op de mensen die er werken en kijk niet alleen naar al het personeel of de teamleden, kijk vooral naar wie er voor jouw project aan de slag gaan.

Want als een bureau de verkeerde middelen en mensen inschakeld voor jouw doelstellingen, kun je er donder op zeggen dat je er geen uitstekende resultaten uit gaat halen. Dan heb je geluk als je gemiddelde resultaten krijgt.

Daarentegen als de teamleden branche of niche gerelateerde ervaring hebben en ze zijn echt goed in wat ze doen, krijg je er vaak betere resultaten uit.

Onthoud dat je niet alleen maar een bureau inhuurt, je huurt letterlijk mensen in binnen dat bureau. Je wilt er dus zeker van zijn, wie en welke competenties ze hebben.

Tip 4: grootte en leeftijd

De vierde tip is het bepalen van de grootte van het bureau en de leeftijd ervan. Als het bureau al een lange tijd actief is, fantastisch. Maar als een bureau een lange tijd actief is en ze blijven klein, is dat vaak geen goed teken.

Een veelvoorkomende reden is dat ze onvoldoende gepresteerd hebben in wat ze doen. De meeste bureaus starten met mond-tot-mond reclame en referenties. Zodra je als bureau goed werk levert, krijg je automatisch meer referenties.

Zorg er dus ten alle tijden voor, zodra je een online marketing bureau selecteert, het bureau minstens 3 à 4 jaar actief is en continu blijft groeien. Dat is belangrijk, want het geeft je een beeld over hoe ze in het algemeen presteren. Groeien ze niet en krijgen ze geen goede referenties, dan kun je ervan uitgaan dat mensen niet blij zijn geweest met het werk.

Tip 5: accountmanagers

Tip nummer 5: account managers. Om een of andere reden selecteren de meeste bureaus geen (persoonlijke) accountmanagers. Het liefst wil je een vaste contactpersoon hebben en spreken, wanneer je het zou willen én die volledig op de hoogte is van jouw situatie.

Die persoon werkt met een aantal andere klanten gebaseerd op het budget dat je hebt vrijgesteld, maar een persoonlijke accountmanager is een ideale situatie.

Met een minder groot budget, kun je altijd nog aanspraak doen op een accountmanager. Deze persoon zal misschien meer klanten onder zijn hoede hebben en minder aandacht voor je hebben, maar dat is wel iets waar je naar toe wilt streven. Zo'n persoon heeft een bepaalde commitment.

Wat je dan zult zien, wanneer iemand intern voor jou aan het vechten is en vecht voor meer middelen voor een beter resultaat - wat in jouw voordeel staat - je er op kunt rekenen dat je er een beter resultaat uit krijgt.

Tip 6: hoeveel diensten bieden ze aan

De laatste tip.

De verdrietige realiteit van online marketing is dat je voordeel moet halen uit een omnichannel aanpak. Dat betekent Google, Facebook, LinkedIn, Tiktok, zoekmachine optimalisatie (SEO), content marketing of zelfs e-mail marketing als kanaal.

Geen enkel losstaand kanaal kan je de resultaten brengen waar je naar op zoek bent. Al helemaal niet met alle algoritmes van tegenwoordig die constant aan het veranderen zijn. Diversifieer met je marketing uitingen, zodat je niet afhankelijk hoeft te zijn van welk kanaal dan ook.

Conclusie
Als jij hulp nodig hebt met marketing en je bent op zoek naar een bureau, bekijk de site of laat het ons weten. We hebben persoonlijke accountmanagers en alles waar we het zojuist over hebben gehad. Kijk gerust naar andere bureaus en neem een goede keuze voor jezelf.