🏠
Blog

Leadgeneratie voor een website met weinig verkeer

Leadgeneratie voor een website met weinig verkeer

🕑 4 minuten

Als je pas een website hebt gelanceerd kan het een uitdaging zijn om verkeer te trekken. Vaak komt het voor dat een pas gelanceerde website op zichzelf nog geen verkeer aantrekt.

Je moet zorgen dat iedere pagina een heldere zoekintentie heeft en zoekmachine geoptimaliseerd is.

Het is zelfs zo dat zoekmachineoptimalisatie alleen je ook nog niet het gewenste verkeer kan brengen.

Hier heb je enkele strategieën waarmee je meer leads kunt genereren met weinig verkeer.

Allereerst zul je lead magnets moeten creëren en promoten.

Startend bedrijf? Dan heb je waarschijnlijk geen groot budget om te gebruiken voor promotie.

Het is daarom belangrijk om in ieder geval herkenning te creëren voor je merk.

Op lange termijn zal dit zich terugbetalen als je het strategisch inzet.

Investeren in een lead magnet

Wat is nu een lead magnet? Een lead magnet kun je zien als een ruilmiddel. Door een service of product aan te bieden voor contactgegevens. Denk aan een e-mailadres.

Investeer in een lead magnet door het bouwen van goede content en merkherkenning (brand awareness). Waarbij je ook een e-mail lijst verzameld, hiermee kun je beginnen met een succesvolle vorm van marketing, e-mail marketing.

Door mensen op je e-mail lijst te krijgen, kun je betrokken blijven en constant re-marketing uitvoeren. Zo bouw je vertrouwen op en genereer je verkopen.

Volgens Hubspot gebruikt 83% van alle bedrijven e-mailmarketing als onderdeel om content te delen. Bovendien blijkt voor 59% van alle respondenten van marketingmails hun aankoop hierdoor beïnvloedt te zijn.

Verschillende soorten lead magnets

Er zijn dus een aantal lead magnets die je kunt maken.

Een quiz of poll, infographics, webinars, demo van je product/dienst, wedstrijden, een gratis proefperiode, speciale aanbieding en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Uitgangspunt hier is waarde. Lever je de waarde ook? Geweldig, dit zul je terugzien in je conversies.


Hoe kun je het beste lead magnets promoten? Voor een poll of quiz kun je simpelweg een deelactie op je social media uitzetten. Ook Google Ads, Facebook Ads en LinkedIn Ads kunnen hier goede kanalen voor zijn.

Zo kun je gemakkelijk mensen bereiken en conversies krijgen. De mogelijkheid is er, zelfs als je hier géén budget voor hebt.

Koppeling met je content

Volgende stap is om je lead magnets te koppelen aan je content.

Het creëren en hebben van content wordt tot de dag van vandaag steeds belangrijker. Alhoewel, het doel van je content is niet bedoeld dat mensen je website gaan lezen. Het verzamelen van leads en het genereren van sales hoort hier ook bij.

Dus waarom zou je niet je lead magnets koppelen aan je content? Door er één aan de top van je content te plaatsen en één aan het eind van je content. Als pianist zijnde zou je bijvoorbeeld bepaalde beginnerslessen gratis kunnen aanbieden in ruil voor contactgegevens.

Meeste mensen doen dit niet. Het is tenslotte een gratis manier om meer leads te verzamelen. Zolang je content waardevol is en je basis zoekmachineoptimalisatie aanhoudt. Sleutel hier is dat je lead magnet gerelateerd moet zijn aan je content. Zorg hier dus voor, wil je presteren.

Call-to-action in je content

Vervolgens, het hebben van call-to-action in je content.

Dit betekent sterke werkwoorden en krachtige kopteksten die aandacht trekken.

Als je een goede indruk wilt maken met je content – specifiek met je copywriting - zul je aandacht moeten schenken aan werkwoorden.

Geef hier attentie aan werkwoorden in je koptekst. Voor een goede koptekst zul je nieuwsgierigheid moeten oproepen, zodat mensen gaan klikken.

Als je dus een goede koptekst kan maken, zul je niet alleen specifieke leads generen... het is zelfs mogelijk dat je rank in Google flink wordt verbeterd. Want, acht van de tien mensen leest een koptekst en maar twee van de tien zal doorklikken en verder lezen.

Dus het geheim hier is, als je koptekst aandacht trekt en mensen hierop klikken, zal Google feedback krijgen dat jouw website hoger moet ranken. Al helemaal in de relevante vergelijking met zoekresultaten boven je.

CityCliq heeft bijvoorbeeld een test uitgevoerd met 4 verschillende versies van een webpagina met allen een verschillende koptekst. Het resultaat? Kopteksten met een werkwoord presteerden beter, namelijk een verbetering van maar liefst 90%. Werkwoorden blijken dus krachtig te zijn.

Het aantrekken van meer leads op een kleine website kun je doen door lead magnets. Hier hoort ook een goede titel bij die aantrekt. Denk je hiermee hulp bij nodig te hebben? Bekijk de site of laat het ons weten.