🏠
blog

Voice Search SEO en meer verkeer

Voice Search SEO en meer verkeer

Inhoudsopgave

  1. Domein autoriteit
  2. Snelladende website
  3. Antwoord in je content

🕑 2 minuten

Heb jij je website geoptimaliseerd voor Voice Search? Nee? Dan loop jij verkeer mis.

Er worden allerlei apparaten gebruikt om Voice Search uit te voeren. In deze post wil ik je laten zien hoe je meer verkeer naar je website kunt trekken met optimalisaties voor Voice Search zoekopdrachten.

Bouw een domein met autoriteit

De eerste stap is om een domein te bouwen met autoriteit. Dit gebeurt niet over een nachtje slapen.

Jouw autoriteit laat zien hoe betrouwbaar je bent en hoe deze invloed heeft op de zoekresultaten. Een goede manier om dit te doen is om backlinks op te bouwen.

Neem als sterk voorbeeld de webshop van fonQ.

Nu zal dit op de korte termijn onhaalbaar zijn om te bereiken, maar dat neemt niet weg dat je een autoriteit kunt worden binnen je eigen niche.

Websites met veel links, goede content, social shares en gebruiksvriendelijkheid pakken het grootste deel van het verkeer vanuit Voice Search.

Heb je geen geweldige website? Speel dan in op deze punten en verbeter je website. Google zal namelijk altijd de meest autoritaire website met de hoogste relevantie kiezen voor het Voice Search antwoord. Er is namelijk altijd maar één antwoord mogelijk in Voice Search.

Kies er dus voor om een leider te worden met je website.

Snelladende website

Om het verkeer van Voice Search aan te trekken heb je een snelle website nodig. Met een laadtijd van onder de 5 seconden en niet meer.

Heb jij een idee hoe snel jouw site laadt?

Mocht je dat niet weten ga dan naar Google Page Speed en typ je domeinnaam in. Hier komt je snelheid en score uit.

Korte antwoorden binnen je content

Heb het liefst korte antwoorden in je content.

Wat wordt hiermee bedoeld? Het volgende: om in aanraking te komen voor verkeer uit Voice Search heb je pagina content nodig met meer dan 2000 woorden. Zulke pagina's presteren beter dan pagina’s met 600,700 of 800 woorden. Google laat een pagina met veel woorden beter scoren en dit komt omdat Google je indexeert op meerdere termen.

Binnen je content wil je dus jouw korte antwoorden in terug laten komen. Een voorbeeld: in een blogpost van een diëtist wordt uitgelegd wat koolhydraatarm eten is en hoe je zelf kunt beginnen met dit dieet.

Een logische heading zou kunnen zijn: Wat is koolhydraatarm eten? Om vervolgens in 1 of 2 zinnen hier informatie over te geven binnen je content.

Conclusie
Met het volgen van deze tips kun je meer verkeer halen uit Voice Search. Voice Search blijft jaarlijks groeien. Daarom is het belangrijk om hier de nodige optimalisaties voor te doen, zodat je dit niet last-minute hoeft te doen wanneer Voice Search prominenter wordt. Denk je hierbij hulp nodig te hebben? Bekijk de site of laat het ons weten.