🏠
blog

Snel ranken in Google met een kleine Website

Snel ranken in Google met een kleine Website

🕑  2 minuten

Door een grote update in het algoritme van Google krijgen websites die verschillen van elkaar, vanaf nu af meer mogelijkheden om te ranken.

Dit komt door een limitatie van het aantal keer dat een domeinnaam in de zoekresultaatpagina voorkomt. Niet meer dan 2x in de zoekresultatenpagina (SERP).

Dit zorgt ervoor dat kleine websites een kans krijgen tegen grotere sites die de zoekresultaten domineren.

Hoe kun je dus een kleinere website snel laten ranken in een kort tijdsbestek?

Gelijke match domeinnaam

Een goede start om te ranken in de zoekresultaatpagina is om een gelijke domeinnaam te gebruiken vanuit het product of service die je aanbiedt. Neem als voorbeeld ons domein: zoekmachinespecialist.com.

Dit werkt uitstekend voor lokale zoekwoorden en long-tail zoekwoorden met 3 of meer woorden. Voor zoekwoorden met een hoge populariteit en hoog zoekvolume werkt deze manier minder goed, met name hoofd zoekwoorden.

Als je website weinig verkeer krijgt kun je alsnog hoog scoren met een gelijke match domein naam in de SERP. Neem als voorbeeld een schoenmaker in Amsterdam. De keuze voor SchoenmakerAmsterdam.nl is een sterke manier om hoger te scoren.

Je kunt ook woorden inzetten die vaak verkeerd worden geschreven zoals begrafenis.

Door het inzetten van een landingspagina of een 1-pagina website waar "begravenis" in voorkomt, kun je een groot deel van dit verkeer opvangen. Zo kun je ook betaalde advertenties voeren op verkeerd gespelde woorden.

Veel mensen zoeken dus op verkeerd gespelde woorden en dit kan je helpen om gemakkelijk hoger te ranken.

Focus op lange zoekwoorden

Door focus te leggen op long-tail zoekwoorden krijg je meer conversie. Een grote website als Amazon genereert 57% van alle verkopen door long-tail zoekwoorden volgens Search Engine Land.

Vooral als je een verkoopintentie hebt, converteren deze woorden goed. Grotere bedrijven negeren vaak long-tail zoekwoorden. Door de focus te leggen op deze woorden kun je hoge kwaliteit verkeer vinden en opvangen.

Hoe specifieker het zoekwoord, des te groter de kans dat je meer leads, verkopen en conversies genereert.

Mobielvriendelijke website

Je hoort dit vaker, maar het kan niet vaak genoeg gezegd worden: een mobiel vriendelijke website is een must.

Google indexeert mobiel vriendelijke websites als eerst (mobile-first indexing). Meer dan 50% van het verkeer komt van mobiele apparaten.

Als je dit links laat liggen, zal je niet goed gaan ranken. Zorg dus voor een responsieve website geschikt voor mobiele apparaten die snel laadt.

Conclusie
Met het kiezen van een goede domeinnaam en het kiezen van specifieke long-tail zoekwoorden rank je snel met een kleine website. Denk je hierbij hulp nodig te hebben? Bekijk de site of laat het ons weten.