🏠
Blog

Snel ranken in Google met een kleine website

Snel ranken in Google met een kleine website

🕑 4 minuten

Kijk, dit is iets wat je nog niet weet.

Een grote update in de algoritme van Google van Juni 2019 heeft voor veel veranderingen gezorgd.

Websites die verschillen van elkaar hebben nu méér mogelijkheden gekregen om te ranken.

Dit komt door een limitatie van het aantal keer dat een domein in de zoekresultaatpagina voorkomt. Niet meer dan 2x in de SERP (zoekresultaatpagina).

Dit zorgt ervoor dat kleine websites een kans krijgen tegen grotere sites die de zoekresultaatpagina domineren.

Hoe kun je een kleinere website snel laten ranken in een kort tijdsbestek?

Gelijke match domeinnaam

Een goede start om te ranken in de zoekresultaatpagina is om een gelijke domeinnaam te gebruiken vanuit het product of service die je aanbiedt. Neem als voorbeeld ons domein: zoekmachinespecialist.com.

Dit werkt uitstekend voor lokale zoekwoorden én long-tail zoekwoorden met 3 of meer woorden. Voor zoekwoorden met een hoge populariteit en hoog zoekvolume werkt deze manier niet goed, oftewel voor hoofd zoekwoorden.

Als je website weinig verkeer krijgt kun je alsnog hoog scoren met een gelijke match domein naam in de SERP. Laten we zeggen je bent een schoenmaker in Amsterdam. De keuze voor SchoenmakerAmsterdam.nl is een sterke manier om hoger te scoren.


Kijk, je kunt ook woorden inzetten die vaak verkeerd worden geschreven zoals begrafenis.

Door het inzetten van een landingspagina of een één-pagina website waar "begravenis" in voorkomt, kun je een groot deel van dit verkeer opvangen. Zo kun je ook betaalde advertenties voeren op verkeerd gespelde woorden.

Veel mensen zoeken dus op verkeerd gespelde woorden en dit kan je helpen om gemakkelijk hoger te ranken.

Focus op lange zoekwoorden

Door focus te leggen op long-tail zoekwoorden kun je meer conversie krijgen. Een grote website als Amazon genereert 57% van alle verkopen door long-tail zoekwoorden volgens Search Engine Land.

Vooral als je een verkoopintentie hebt, converteren deze woorden goed. Grotere bedrijven negeren vaak long-tail zoekwoorden. Door de focus te leggen op deze woorden kun je hoge kwaliteit verkeer vinden.

Hoe specifieker het zoekwoord, des te groter de kans dat je meer leads, verkopen en conversies genereert.

Mobielvriendelijke website

Je hoort dit vaker, maar het kan niet vaak genoeg gezegd worden: een mobiel vriendelijke website is een must.

Google indexeert mobiel vriendelijke websites als eerst (mobile-first indexing) én meer dan 50% van het verkeer komt van mobiele apparaten.

Als je dit links laat liggen, zul je niet goed ranken. Zorg dus voor een responsieve website geschikt voor mobiele apparaten die snel laadt.

Als je hulp nodig hebt met je website of zoekmachineoptimalisatie, bekijk onze site of stuur een bericht. Met het kiezen van de juiste domeinnaam en long-tail zoekwoorden helpen we je een stapje verder.