🏠
blog

Toekomst van SEO en AI: 4 Tools die marketing veranderen

Toekomst van SEO en AI: 4 Tools die marketing veranderen

🕑 5 minuten

Stel je voor, hoe het zou zijn als AI je marketing voor je deed?

Nou, dat is nu mogelijk.

Technologie maakt marketing makkelijker en deze keer wil ik een aantal van zulke tools met je delen én het gaan hebben over de toekomst van AI met marketing. Laten we het eerst even hebben over enkele van zulke tools.

Monitor en analysetool

De eerste AI tool is Hawke.AI. Een monitor en analysetool die kunstmatige intelligentie inzet.

Het vertelt je wanneer er iets mis is met je betaalde advertentie budget. Want als MKB'er geef je een bepaald budget uit aan marketing. Je wilt namelijk niet dat je over het budget heen loopt. Aan de andere kant, als het laatje erdoor gevuld raakt en het zeer winstgevend is, natuurlijk, blijf het inzetten.

De volgende stap is om ervoor te zorgen dat je opschaalt. Mocht er iets fout gaan en je verliest aan investering, dan wil je binnen het budget blijven. Of, als je een foutmelding krijgt op je website, met een 404 error bijvoorbeeld, dan wil je meteen op de hoogte gesteld worden. Al helemaal als die pagina veel verkeer ontvangt of als je er betaald verkeer op drijft. In ieder geval wil je vermijden dat je verliest aan organische positie of je betaalde advertentie budget verslindt waarmee je jouw kwaliteitsscore vernietigt.

De tool kan zelfs ineffectieve advertenties automatisch uitsluiten. Laten we zeggen dat je al je budget uitgeeft aan online advertenties en je hebt daar mensen voor ingeschakeld die je ermee helpen. Bijvoorbeeld met het testen van tientallen of zelfs honderden verschillende plaatsen waar de advertentie moet worden getoond. Je wilt namelijk geen budget verspillen aan plaatsen die niet werken.

Zelfs als de gehele campagne winstgevend is op de plaatsen die wél werken, degene die niet werken automatisch meepakt.

Je wilt de onderpresterende stoppen, zodat je meer budget kan uitgeven aan de plaatsen die goed presteren. Op die manier maak je zelfs meer winst. 

Geautomatiseerde SEO AI tool

Marketbrew is een geautomatiseerde SEO AI tool. Ik leg je uit wat het is: een zoekmachine die zichzelf kalibreert naar iedere zoekmachine die jij zou willen.

We beschouwen Google als onze grote vriend.

Want wanneer je veranderingen aanbrengt aan je site, kan het maanden duren voordat je binnen Google enige impact ziet. Het kan zelfs maanden duren voordat je veranderingen in je ranking ziet, die jij zou willen. Je kunt dus aanpassingen maken via deze tool, door Marketbrew heen laten gaan en zelf bekijken wat het wordt. Op die manier hoef je niet maanden te wachten om erachter te komen of het een goede verandering is geweest, of een slechte verandering.

Zo kun je met SEO experimenteren of de resultaten positief zijn of negatief. Want niet ieder experiment werkt ook. Het helpt je om bepaalde fouten tegen te gaan.

Eerlijk gezegd, is de tool niet identiek aan het algoritme van Google, want ze maken dagelijks veranderingen. Grofweg zo'n 12 per dag. Het kan je in ieder geval ideeën meegeven over wat werkt en wat er niet werkt. 

Content creatie tool

Typetone.ai, voorheen schrijven.ai.

Content creatie tools die kunstmatige intelligentie gebruiken zijn niet perfect. Daarentegen besparen ze je wél een hoop tijd.

Zulke tools kunnen je helpen met je titel, je outline of overzicht en zelfs met paragrafen. Je hoeft er alleen maar in te duiken en een aantal zoekwoorden te plaatsen met het onderwerp.

Het helpt je met het opstellen van gehele content artikelen. Dan hoef je er alleen nog maar in te duiken om hetgeen te verbeteren.

Dat is wat Typetone.ai doet. Het geeft je een voorsprong. In sommige gevallen kan het je zelfs meer dan de helft van je tijd schelen, wanneer het op schrijven van content aankomt. Dat is enorm.

Al helemaal als je het haat om content te schrijven. Mocht ik zelf de kans krijgen om content te schrijven, heb ik daar veel plezier aan. Zonder enige tool of hulp van buitenaf, schrijf ik het liefst het geheel nog met de hand.

Vanuit persoonlijk opzicht geeft het mij rust en daardoor zie ik de tijd aan mij voorbij gaan. Het is als het nemen van een warm bad of een rustgevende boswandeling. Het brengt mij tot rust.

Een moment voor jezelf is voor mij het schrijven van content. 

Meer verkeer vanuit je content

Deze tool helpt je met het krijgen van meer verkeer vanuit je schrijven. Clearscope.io.

Het helpt je met het produceren van content dat hoog gerelateerd staat met wat mensen aan het zoeken zijn. Clearscope.ai helpt je met het bepalen op welke onderwerpen je kunt focussen alsmede het schrijf aspect van je content creatie.

Denk aan koppen en zoekwoorden die je zou moeten inzetten voor je content, om hier meer verkeer uit te krijgen. Want zodra je tools gebruikt zoals SEMrush - om zoekwoord onderzoek voor je te laten doen - dan gaat het niet alleen om de hoofd zoekwoorden. Bij SEMrush staan die zoekwoorden onder het kopje "Zoekwoord Magic Tool".

Hier staan alle zoekwoorden die je nodig hebt en kun je ideeën krijgen over alle lange zoekwoorden die je ook dient in te zetten voor je SEO. 

Toekomst van SEO en AI

Nu we het hebben gehad over alle tools die je uit kunt proberen, gaan we nu over tot zoekmachineoptimalisatie en kunstmatige intelligentie. Wat gaan deze twee betekenen in de toekomst?

Tools zoals ChatGPT en Typetone.ai beginnen steeds meer tractie te krijgen als het gaat om SEO en copywriting.

Er zijn daarentegen nog wel twijfels waar mensen AI mee uitdagen, omdat het nog onvoldoende kwaliteit content zou produceren. Niets is minder waar. De technologie ontwikkelt zich razendsnel en je kunt de aankomende tijd een explosie aan content output verwachten.

Tegelijkertijd, deze nieuwe manieren van content creatie dagen de zoekresultaten van zoekmachines uit om minder resultaten te laten zien die een heleboel links tonen wanneer mensen op zoek zijn naar feitelijke korte antwoorden - in sommige gevallen.

Kortgezegd, zijn er voor SEO enkele toekomstige strategieën die je voorlopig kunt aanhouden: 

  • Het begrijpen van je doelgroep en je publiek
  • Creëer unieke content met nieuwe data, dat niet 1,2,3 een kopie is
  • Zorg voor bewijs dat er mensenwerk achter zit
  • Zet gestructureerde data in
  • Leg de focus op gebruikerservaring en interactie
  • Breng frisse content uit gebaseerd op real-time data
  • Hoge domein autoriteit met links

Wat betreft marketing in zijn algemeen, ga je een hoop AI geïntegreerde oplossingen zien binnen verschillende vormen van marketing. Niet alleen binnen SEO.

Ook uitingen zoals met abri's. Je kan een platform vertellen dat je een bepaald budget hebt van zo en zoveel euro, waarbij het platform tests voor je doet op verschillende plaatsen. Zodat het weet bij welke bushaltes, binnen welke plaatsen, je het beste rendement terug krijgt.

Op die manier wordt de AI van de toekomst geïntegreerd. Dat betekent niet dat AI mensen gaat vervangen, want echte creativiteit komt van binnen. Het valt nog te bezien of AI dezelfde creatieve marketing vaardigheden bezit. Vooral als het gaat om marketingcampagnes. 

Conclusie
Tools maken zoekmachine optimalisatie efficiënter en je hebt minder mensen nodig om hetzelfde werk gedaan te krijgen. De toekomst zal het ons leren of klassieke strategieën blijven bestaan. Als je hulp nodig hebt met je SEO, bekijk de site of laat het ons weten.