🏠
blog

6 Maanden aan SEO content binnen 1 week

6 Maanden aan SEO content binnen 1 week

🕑 7 minuten

Content marketing is een van de meest goedkope en effectieve manieren om specifieke bezoekers aan te spreken die op reguliere basis op je website klikken. Volgens onderzoek van Hubspot maken marketeers die bloggen 13 keer zoveel kans op een positievere ROI in vergelijking met andere kanalen.

Het genereren van content ideeën is het startpunt. Je kunt dit gemakkelijk doen door een content plan te maken dat je een half jaar vooruitzet. Want er zijn genoeg gebieden die je kunt dekken met je blog.

Denk er wel aan, dat er een hoop kan veranderen binnen een half jaar - dat gedeelte slaan we voor nu over. Het kan geen kwaad om voorafgaand een half jaar aan content te creëren.

Laten we dus in de hacks van content marketing duiken waarmee je in een kort tijdsbestek een half jaar aan content marketing ideeën kunt creëren.

Kapitaliseer op de kracht van je site

Mocht je van deze hack nog geen gebruik hebben gemaakt, dan moet je hier echt eens naar kijken. Er zijn maar weinig websites die géén ranking hebben voor zoekwoorden. Met andere woorden, een website rankt altijd wel ergens voor.

Zelfs als je een nieuwe website hebt - die pak hem beet 3 maanden oud is - dan zie je dat je Google verkeer krijgt voor allerlei onzinnige long tail zoekwoorden waarvan je nooit hebt gedacht dat iemand zulke woorden zou intypen. Maar echt, het gebeurt en kan het verschil maken.

Het kan zijn dat je met deze woorden pas rankt op de 5de pagina, de 7de pagina of 10de pagina.

Maar onderschat het niet.

Het is een sterk signaal dat Google je website als waardevol ziet, voor bepaalde zoekwoorden. Want wat je moet doen, is Google Search Console installeren en het gaan inzetten. Mocht je dat nog niet hebben gedaan, doe het vandaag nog.

Op het moment dat je dit doet, dan kun je data van alle zoekwoorden zien, waar je al impressies voor krijgt. Misschien nog geen kliks, maar impressies.

Op die zoekwoorden ga je jouw focus leggen en die maak je bepalend voor het creëren van jouw content eromheen. Dat zou je boordevolle ideeën moeten geven. Letterlijk tientallen aan ideeën of zelfs honderden. Schrijf meer content rondom deze onderwerpen en zoekwoorden. Het zal je gaan helpen met het creëren van meer autoriteit voor die zoekwoorden en het onderwerp op de lange termijn.

Door dit te doen, zie je je ranking verhogen, voor alles. Zolang je maar binnen het gekozen marketing segment blijft.

Neem als voorbeeld: als je damestassen vermarkt en je creëert content rondom damestassen en alles wat vrouwen leuk vinden, dan ga je het op termijn goed doen binnen dat segment. Maar als je wisselt van damestassen naar herentassen of kindertassen en wat die doelgroep aanspreekt, dan zul je het minder goed gaan doen binnen het segment of industrie.

Prestaties Google Search Console

Twee: ga naar de prestaties en zoekresultaten van de Google Search Console. Onder het kopje zoekopdrachten zie je alle zoekwoorden die impressies genereren terugkomen.

Deze kun je gaan gebruiken om te starten met het genereren van nieuwe ideeën. Jou doel is om je te focussen op de zoekwoorden die het hoogst ranken en werk op een later moment door de zoekwoorden heen die minder goed ranken.

Nu ga ik het hebben over hoe je die zoekwoorden kunt uitbreiden en hoe je honderden zoekwoorden kunt genereren of meer in slechts een ogenblik. Houdt ze voor nu veilig in een excel-bestand of een Google Spreadsheet document.

Zodat je dit later weer kunt oppakken.

Zoekwoorden vermeerderen

Hack nummer 3: vermeerder je zoekwoorden met handige tools, zoals SEMrush. Je hebt naar de Google Search Console gekeken en je hebt zoekwoorden geïdentificeerd die op pagina 2 of pagina 3 of zelfs 6 staan. Pak die zoekwoorden en zet ze in de tool.

En wat je zult zien is dat je alle gerelateerde zoekwoorden ziet terugkomen.

In veel gevallen zie je dat er tientallen of zelfs honderden voorbeelden uitkomen. Vervolgens sorteer je op SEO moeilijkheidsgraad en begin je met de minst moeilijke eerst. Dit zijn alle zoekwoorden waarmee je gemakkelijk kunt ranken totdat je eindigt met de moeilijkste.

Je wilt je dus eerst op de minst moeilijke zoekwoorden focussen. In dit voorbeeld laat het mij de zoekwoorden zien die gerelateerd staan aan het woord "email marketing bureau", met de minste concurrentie om te ranken. Het mooiste hieraan is, is dat ik veel zoekwoorden zie met een gedegen zoekvolume en zeer lage moeilijkheidsgraad.

Vervolgens selecteer ik de zoekwoorden die gerelateerd staan met mijn bedrijfsvoering, gebaseerd op onze expertise, want dat zijn niet alle zoekwoorden. Dan breng ik die zoekwoorden over en start ik met het creëren van content eromheen.

Dan zend ik deze naar mijn team om ze te implementeren in bestaande posts. Met sommigen wordt er nieuwe content gemaakt voor een blog post of ik begin zelf te schrijven.

Op deze manier kom ik met nieuwe ideeën. Het is een combinatie van Google Search Console en SEO-tools zoals SEMrush. Zodra je dit doet krijg je tonnen aan zoekwoorden die je helpen aan meer verkeer.

Vragen beantwoorden

Hack nummer 4: beantwoord vragen waar mensen om vragen. Verward? Bekijk de gerelateerde zoekwoord vragen tabblad eens in SEMrush.

Het vertelt je alle vragen die mensen hebben wanneer ze zoeken op Google. Dat zijn meer short tail zoekwoorden die je kunt gebruiken, oftewel zoekwoorden met 1 of 2 woorden waar je content omheen kunt maken.

Dat doe je voor zoekwoorden met een laag zoekvolume waarvan je zeker weet dat deze goed converteren op klanten, alsmede voor de hogere volume zoekwoorden. Wil je nog een stap verder gaan? Bekijk dan de vergelijking tabblad.

Neem als voorbeeld: iemand trekt een vergelijking tussen Wordpress en Webflow bijvoorbeeld. Je weet dat wanneer mensen naar zulke artikelen kijken waarin verschillen worden besproken, deze pagina's een zeer hoge kans hebben om te converteren.

Als je weet dat mensen gaan vergelijken en ze zijn op zoek naar een marketing bureau waarbij twee bureaus worden besproken, dan kun je hier tussen gaan zitten met een vergelijkingsartikel over competitie bijvoorbeeld. Geef aan waarom je juist niet voor één van de twee moet kiezen, maar huur bijvoorbeeld de zoekmachinespecialist in en hier heb je redenen waarom.

Groepeer zoekwoorden in thema's

De vijfde hack die je kunt inzetten is om zoekwoorden te groeperen in thema's.

Nu dat je content aan het schrijven bent, wil je niet al deze content creëren voor ieder individueel zoekwoord. Sommige content stukken kunnen letterlijk 5, 10 of zelfs tot aan de honderden zoekwoorden bevatten.

Dus groepeer ze in onderwerp bundels en start met het creëren van content eromheen.

Vinden van titel ideeën

De laatste hack is het vinden van titel ideeën.

Het verzinnen van goede titel ideeën kan een uitdaging zijn. Er zijn een aantal regels en tips aan verbonden die je kunt gebruiken om je productiviteit te verhogen waarme je leert om een blog post titel te verzinnen zonder hier al teveel moeite te doen.

Allereerst maak je er een listicle van, dat is een lijst vermomd als een artikel of een artikel vermomd als een lijst. Denk aan top 10 lijsten.

Goede blog titels zijn kort, als er meer dan 10 woorden voor nodig zijn om je boodschap te uitten dan is het gebruikelijk dat mensen je blog titel overslaan.

Wees specifiek met je titel, mensen moeten weten waar ze op klikken. Als je titels te dubieus zijn, kan het zijn dat je kliks misloopt. Je wilt emoties opwekken en dat doe je door adjectieven te gebruiken, zoals "geweldig", "shockerend" en "interessant". Zet jezelf in de schoenen van de lezer en denk aan hun emotionele respons op jouw blog.

Het meest belangrijke dat je moet onthouden, is dat je blog post titels overeenkomen met je content. Zeg bijvoorbeeld geen dingen die je content niet waar kunnen maken.

Niemand houdt daarvan. Als je wilt dat mensen je gaan vertrouwen, creëer content blog titels en content die in elkaar vloeien.

Nu we enkele basis regels hebben besproken, wil ik dat je naar Frase.io gaat (ze helpen je met het creëren van goede blog post titels). Je vind er een blog titel generator die je kunt gebruiken. Enige wat je hoeft te doen is zoekwoorden erin te zetten (liefst in het Engels, maak dan de vertaalslag) en de AI gaat voor je aan de slag om tot sommige ideeën en titels te komen.

Dat maakt het verzinnen van ideeën een stuk gemakkelijker.

Op deze manier creëer je titels en ideeën die meer kliks genereren. Vergeet ze niet in een spreadsheet te stoppen. Kijk dan naar de meta beschrijving die je kunt inzetten, die enkele van zulke zoekwoorden bevatten, zodat je meer kliks krijgt van Google.

Conclusie
Start met het laagst hangende fruit eerst. Creëer dan content om de zoekwoorden heen die veel verkeer kennen met een hoge CPC (kosten per klik). Die zoekwoorden converteren het snelst en zijn minder competitief. Start daarmee en werk jezelf omlaag, tot aan de moeilijkste zoekwoorden. Hulp nodig met het creëren van content? Laat het ons weten of bekijk de site.