🏠
Blog

Backlinks krijgen voor je website

Backlinks krijgen voor je website

🕑 4 minuten

Backlinks hebben een grote impact op je score en verkeer van Google. Het verkrijgen van goede backlinks van sites met een hoge autoriteit blijkt vaak toch een lastige.

Dat geldt ook voor kleinere websites.

Het verzenden van honderden koude e-mails levert vaak niet meer als 1% conversie op. Wat kun je hieraan doen?

Ik ga een manier met je delen waarop je gemakkelijker backlinks kunt krijgen.

Jouw waarde laten zien

Hoe kun je genoeg waarde creëren en laten zien? Zodat mensen naar je terug linken? Hier komt je pitch aan te pas.

Een simpele manier om dit te doen is om een gast artikel te schrijven. Bijvoorbeeld als bloemist zijnde. kun je denken aan welke bloemen passen in een type woonkamer en welk effect hebben bepaalde bloemen op de sfeer.

Een andere manier om meerwaarde te geven kan zijn met een handleiding dat gerelateerd is aan content op de site, die ook meerwaarde levert aan bezoekers.

Actieplan verder is om een lijst op te zetten van contacten waar je een link van wilt. Start met het sturen van een gepersonaliseerde email. Let op dat oude content niet altijd rechtvaardigheid geeft en een link oplevert.

De juiste persoon vinden

Tweede punt is om contact te leggen met de juiste persoon. Het komt voor dat de contactpagina niet altijd de juiste persoon laat zien. Vaak blijkt dit een formulier te zijn waar een info adres achter hangt. Doe dit vooral niet. Dit werkt niet goed. Houdt het daarom zoveel mogelijk persoonlijk.

Een andere manier kan zijn om blogs te bekijken waar de auteur ook echt naar voren komt. Dit kan je een beeld geven over wie de juiste persoon is. Gebruik vervolgens LinkedIn om dit verder te onderzoeken of vraag aan de auteur wie de juiste persoon kan zijn.

Ook  chrome extensies kunnen je helpen met het vinden van het juiste e-mailadres. Spendeer geen uren om handmatig adressen te vinden. Hunter.io, AnyMailFinder of ContactOut zijn tools die je leven een stuk gemakkelijker zullen maken.

Zo kom je persoonlijk in contact en kun je een hoge conversie verwachten.

Schrijven van je bericht

Allereerst is het goed om in Google Sheets een lijst op te zetten waarin de contacten voorkomen met het bericht dat je wilt voorleggen aan iedere website.

Je kan het volgende bij gaan houden:

○ wie er heeft gereageerd?

○ wie heeft het bericht genegeerd?

○ follow-ups na je reactie?

○ geven van de link?

○ ook daadwerkelijk geplaatst?

Zo kun je precies zien waar je opvolging aan kunt geven.

Backlinks voor je website krijgen is dus net als sales.

Nu over naar het schrijven van je bericht. Eerste gedeelte is om attentie te krijgen. Wie ben je? Wat doe je als bedrijf? Laat je unieke eigenschappen (USP's) terugkomen.

Tweede gedeelte is om het pijnpunt te benoemen. Bijvoorbeeld het wijzen op een fout op de website die je kunt oplossen.

Ten derde kom je met een oplossing gebaseerd op feiten. Oftewel wat kun je bieden? Laat weten hoe behulpzaam het kan zijn.

Als laatst vraag je om een connectie.

Goede backlinks krijgen voor je website is nooit makkelijk. Volg deze structuur en je kunt voorsprong krijgen op de competitie. Zinnen zoals; “Hey, wil je met mij linken? Ik zag dat je ook met anderen hebt gelinkt”, kun je links laten liggen. Denk aan de waarde die je komt brengen. Klinkt als veel werk? Neem contact op.