🏠
blog

4 Wegen voor een snelle SEO ranking

4 Wegen voor een snelle SEO ranking

🕑 6 minuten

Langzaam aan dan breekt het lijntje niet. Bij SEO gaat het om het lange spel, want langzaam en gestaag wint de race.

Wij gaan SEO samenwerkingen aan voor minstens een jaar. SEO werkt, maar dien je echt zo lang te wachten om de resultaten te krijgen die je zou willen?

Het antwoord is nee.

Er zijn snellere manieren voor resultaat. Misschien niet al het resultaat dat je zou willen zien, maar je kan er onmiddellijk resultaat mee boeken. Laten we dus samen deze 5 tactieken bespreken over hoe je het meest uit je SEO campagne haalt.

Manier 1: vind zinnen die bijna ranken

Het eerste pad dat je kunt bewandelen is om zinnen te vinden waarvoor je bijna rankt.

Hoe meer zoekwoorden je hebt waarvoor je op de eerste pagina kunt ranken, hoe beter je ervan af komt, want er is niemand die echt naar de tweede pagina gaat. Meerderheid van het verkeer blijft op de eerste pagina en idealistisch gezien kijken mensen alleen naar de top van de pagina.

Want wist je dat je zoektermen kunt vinden, waarvoor je enigszins al goed voor rankt en deze snel kunt optimaliseren zodat ze zo op de eerste pagina terecht komen? 

Ga eerst naar de Google Search Console, klik op "Prestaties" en dan op gemiddelde positie. Scroll naar beneden en klik dan op "Pagina's". Zoek naar de pagina's die een gemiddelde positie hebben van 11 tot grofweg 21. Dit zijn de pagina's die een hoop zoekwoorden kennen én die ranken op de tweede pagina. Dat zijn de zoekwoorden die gemakkelijk kunnen bewegen naar de eerste pagina.

Dat betekent dat al deze zoekwoorden min of meer ranken op de top van de tweede pagina.

Als je die relevante zoekwoorden pakt en ervoor zorgt dat ze op de webpagina staan - die min of meer al voor die term rankt - ga je zien dat je beter gaat presteren.

Het zal je choqueren hoe vaak je rankt voor een term die niet eens in je titel tag voorkomt, je meta beschrijving of zelfs binnen je content, want Google gebruikt NLP om te bepalen waar je content over gaat. Oftewel, Natural Language Processing AI wat door Google zelf is uitgevonden en is afgeleidt van Neuro Linguïstisch Programmeren. Met behulp van dit algoritme wordt nog beter bepaald waar je tekst over gaat.

Want zo rank je voor andere vergelijkbare termen. Maar zodra je die termen binnen verschillende gebieden plaatst, over de gebieden die gaan over je titel tag, je content, meta beschrijving en je URL, kan dit zorgen voor een onmiddellijke boost in je ranking.

Maar onthoudt dat wanneer je jouw URL veranderd, je een 301-redirect moet plaatsen. Van je oude URL naar de nieuwe URL en je moet alle oude links aanpassen om er zeker van te zijn dat ze naar de juiste URL gaan.

Manier 2: voeg interne links toe

Manier twee  is om interne links toe te voegen, want jij publiceert constant nieuwe content. Mocht je daar nog niet mee bezig zijn, begin ermee. Zorg er ook voor dat je content backlinks heeft, anders rankt je content minder goed.

Nu is het zo dat het bouwen van backlinks tijd kost. Maar dat betekent niet dat je er geen resultaat uit kan krijgen. Een snelle hack is om naar je oude artikelen te gaan en deze aan te passen.

Binnen je oude artikelen, voeg je een aantal links toe naar je nieuwere artikelen. Op deze manier gaat je nieuwe content hoger en sneller ranken.

Volgens de regels der kunst, pas je alleen de oude artikelen aan, die gerelateerd staan met de nieuwe. Je wilt géén interne links toevoegen die geen relevantie kennen.

Neem als voorbeeld: als ik een nieuw artikel heb dat ik zojuist heb gepubliceerd over online marketing. Dan praat ik over SEO, betaalde advertenties en email marketing dat allemaal te maken heeft rondom het onderwerp online marketing.

Dan ga ik naar een ouder artikel over tijdverspillingen met SEO of een ander artikel over betaalde advertenties. Daarna voeg ik links toe aan het nieuwe artikel.  Volgens de regels der kunst ga ik naar 3 artikelen die relevant zijn en daar voeg ik interne links aan toe gericht op de nieuwe artikelen die zojuist zijn gepubliceerd.

Manier 3: optimaliseer je meta Tags

De derde manier is om je meta tags te optimaliseren voor een hogere ranking.

Je kan gewoon je titel tag, meta beschrijving en je URL optimaliseren. Hier heb je enkele manieren voor:

 • Titels die verwerkt zijn binnen een vraag generen een hogere doorklikratio (CTR) van 10.4%
 • Ook titels die 15 tot 40 karakters bevatten krijgen een CTR verhoging van 8.6% (zorg er dus voor dat je titel niet te lang is)
 • Verwacht een doorklik van tot wel 45% wanneer de exacte zoekopdracht overeenkomt in je URL

Neem als voorbeeld, als je zoekt naar "zoekmachine optimalisatie", dan wil ik mijn URL er zo uit laten zien: zoekmachinespecialist.com/zoekmachine-optimalisatie.

Een goed voorbeeld van zo'n woord is moeiteloos, zoals in de zin: "Bereik moeiteloos je doelen met deze affirmaties".

 • Verwacht een hogere ranking wanneer je emoties plaatst in je titel (2.5% CTR)
 • Verwacht een hogere doorklikratio wanneer je een meta beschrijving hebt (zorg ervoor dat je een hebt toegevoegd aan iedere pagina)
 • Titels mét een jaartal genereren genereren een hogere CTR van tot wel 5%

Als voorbeeld: "Hoe SEO veranderd in 2024". Gebruik wel het huidige jaar in de titel. En wanneer die titel verouderd raakt, dien je deze ieder jaar weer te updaten. Dus mocht ik het jaar 2020 hebben en het is nu 2022, 2023 of 2024. Dan dien ik deze te updaten.

 • Nieuwsgierigheid wekken verhoogt de doorklikratio tot 5.9%.

Als voorbeeld: "De 9 woonkamer inrichting tips waarbij we zweren." Dit wekt nieuwsgierigheid op, omdat het zelfvertrouwen van je bedrijf laat zien aan je publiek.

 • Titels die van opzet educatief en professionaliteit uitstralen een verhoging van 10.4%
 • Gebruik ook nummers in je titels: 2% CTR verhoging
 • Titels die een schrijfstijl hebben met een bedrijvende vorm krijgen een CTR verhoging van 10%

Hier heb je er een voorbeeld van: "Ik heb een artikel geschreven over linkbuilding" en "Door mij is een artikel geschreven over linkbuilding" Welke klinkt aantrekkelijker?

 • Als laatste: mensen houden van "het beste". Titels en pagina's die "het beste" bevatten krijgen een verhoging van 23%

De datapercentages zijn volgens Justrank.

Manier 4: content blijft koning

Content is én blijft de koning. De laatste en vierde manier. Schrijf je content in de helft van de tijd. Want, zodra je jouw content 2x zo snel kunt schrijven, dan produceer je in theorie meer en geneer je meer zoekverkeer.

Alleen het staartje eraan is, dat de kwaliteit van je content uitstekend moet zijn, niet voldoende, maar meer dan ruim voldoende.

Er zijn daar verschillende tools voor die je daarmee kunnen helpen. Denk aan Ryter, Jasper en Paragraph AI en Schrijven.ai. Die eerste is het meest voordelige, de tweede het meest krachtige en de derde werkt goed op mobiele apparaten, de vierde is de Nederlandse versie.

Het helpt je met het schrijven van content. Het zal geen volledige artikelen voor je kunnen schrijven, maar het geeft je een begin om te optimaliseren voor de juiste zoekwoorden. Vanuit daar kun je het aanpassen om een geweldig artikel te creëren in minder dan de helft van de tijd.

Zodra je input hebt gegeven, is het minder verstandig om het artikel meteen te publiceren, vooral in de staat waarin het zich nu bevindt. Gebruik het als basis. Vul dan de rest aan, pas het aan, ga er doorheen en maak het geweldig.

Het doel van deze tools is dat ze niet de content voor je schrijven, maar om je een voorsprong te geven op de rest. Bovendien zijn zulke tools bedoeld om je tijd te besparen, zodat je er een artikel van kan maken, van hoge kwaliteit.

Conclusie
Dit zijn 4 wegen die je kunt bewandelen wanneer je snel wilt ranken. Als je wilt dat we met de verhoging van je ranking aan de slag gaan binnen Google of een andere SEO strategie voor je toepassen, bekijk dan onze site of laat het ons weten. We passen iedere en elke dag zulke strategieën toe.