🏠
Cases

Restaurant Zuiderzee

Meer reserveringen

Visgerecht van Resaurant Zuiderzee

Restaurant Zuiderzee -  Zeevrucht restaurant

Een familierestaurant welke al 20 jaar heerlijke visgerechten serveert. Het restaurant is modern klassiek ingericht en biedt plaats aan ca. 30 personen. In een semi-open keuken worden dagverse ingrediënten verwerkt tot verfijnde gerechten.

Analyse

De eigenaar van Restaurant Zuid zag in dat de website aan vernieuwing toe was.

Uit de analyse bleek het verkoopproces achter de site inefficiënt. Restaurant Zuid wilde dit proces versoepeld zien om meer online reserveringen te realiseren. Bovendien zou een herstructering en redesign de site visueel aantrekkelijker moeten maken.

Strategie

De doelstelling was het realiseren van meer reserveringen in het restaurant.

Als middel om dit doel te bereiken werd er ingezet op een nieuwe Webflow website ondersteund met een boekingskoppeling; inclusief technische SEO. Voor het versterken van bestaande klantrelaties is e-mailmarketing als marketingmiddel ingezet.

Ook werd de content uitgebreid en herzien met (SEO) copywriting.

Om de veelal oudere doelgroep aan te spreken is er extra focus gelegd op een minimalistisch gebruiksvriendelijk design voor stimulatie in conversie.

Resultaten

De campagne is gestart in 2018 en heeft gelopen tot eind 2019. Na lancering van de nieuwe site én de start van de e-mailcampagne hebben er ruim 30% meer mensen een plek gereserveerd binnen 3 maanden.

Prestaties in cijfers

+30%
Meer reserveringen binnen 3 maanden.

+150%
Meer organische bezoekers.

~8%
E-mailmarketing conversieratio bij opvolging.

+60
Zoekwoorden die ranken.

Website design

Website design van Restaurant Zuiderzee