🏠
Projecten

Be Fit

Groei in aantal leden

Logo Be Fit Sportcomplex

Be Fit - Sportcomplex

Be Fit is een gezellige sportschool met 8 fanatieke teamleden die van hun passie hun beroep hebben gemaakt. Met persoonlijke contact begeleid het team zich met plezier naar jouw fitnessdoel.

Analyse

Be FIt merkte groei in het aantal leden waardoor uitbreiding van de sportschool plaatsvond.

Een logisch vervolg voor Be Fit, om de website hierin mee te nemen. Uit de analyse bleek, zoals verwacht, de site nieuwe relevantie in content nodig te hebben. Hiervoor hebben we de structuur, content en gebruiksgemak geanalyseerd.

Bovendien bleek er lokaal potentie te liggen voor verdere groei in het aantal leden in omliggende dorpen door het inzetten van specifieke zoekwoorden met een laag concurrentieniveau.

Strategie

De doelstelling was voor Be Fit duidelijk en helder; verdere groei in het aantal leden.

Hiervoor is eerst een doelgroeponderzoek en zoekwoordenonderzoek gedaan om te bepalen op welke woorden de campagne focus dient te hebben. Hierbij is niet alleen gekeken naar algemene woorden, maar ook naar zoekwoorden die samenhang hebben met groepslessen, trainingsvormen en andere lokale zoektermen.

Aan de hand van dit onderzoek werd de content basis gevormd voor de website. Door het ontwikkelen van service pagina's voor iedere sportieve dienst het verkoopproces achter de site verbeteren.

Door Google Ads met lokale zoekwoorden in de omliggende dorpen als ondersteunend kanaal in te zetten, conversie vergroten. Hiervoor zijn extra landingspagina's ontwikkeld om per dorp maximale relevantie te verkrijgen.

Resultaten

De website is ontwikkeld begin 2020. Waar een korte stop midden 2020 heeft plaatsgevonden. Inmiddels zijn de campagne's weer actief. Het resultaat - binnen een tijdsbestek van 6 maanden - is een stijging van het aantal nieuwe leden met +21%.

Prestaties in cijfers

+23%
Stijging van aantal nieuwe leden binnen 6 maanden.

17
Contentpagina's ontwikkeld

+88%
Meer organische bezoekers vanuit Google.

4
Landingspagina's ontwikkeld

Website design

Website design van Be Fit Sportcomplex