🏠
Blog

Voice Search SEO voor meer verkeer

Voice search SEO voor meer verkeer

🕑 3 minuten

Heb jij je website geoptimaliseerd voor Voice Search? Nee? Dan loop je verkeer mis.

Er worden allerlei apparaten gebruikt om voice searches uit te voeren. In deze post wil ik je laten zien hoe je meer verkeer naar je website kunt trekken met optimalisatie voor Voice Search zoekopdrachten.

Bouw een domein met autoriteit

De eerste stap is om een domein te bouwen met autoriteit. Dit gebeurt niet over een nachtje slapen.

Jouw autoriteit laat zien hoe betrouwbaar je bent en hoe deze invloed heeft op de zoekresultaten. Een goede manier om dit te doen is om backlinks op te bouwen.

Neem als sterk voorbeeld de webshop van fonQ.

Nu zal dit op de korte termijn onhaalbaar zijn. Maar je kunt wel een autoriteit worden binnen je eigen niche.

Websites met veel links, goede content, social shares en gebruiksvriendelijkheid (UX) zullen daarom ook het grootste deel van het verkeer uit Voice Search oppakken.

Heb je geen geweldige website? Speel dan in op deze punten en verbeter je website. Google zal namelijk altijd de meest autoritaire website met de grootste relevantie kiezen voor het Voice Search antwoord. Er is namelijk altijd maar één antwoord mogelijk in Voice Search.

Kies er dus voor om een leider te worden met je website.

Snelladende website

Om het verkeer van Voice Search aan te trekken zul je een snelle website moeten hebben. Op z'n minst onder de 5 seconden.

Heb jij een idee hoe snel jouw website laadt?

Mocht je dit niet weten ga dan naar Google Page Speed en typ je domeinnaam in. Hier komt je snelheid én score uit.

Korte antwoorden binnen je content

Je zult korte antwoorden moeten hebben binnen je content.

Wat wordt hier mee bedoeld? Met het volgende: om in aanraking te komen voor het verkeer uit Voice Search zul je pagina content moeten hebben met méér dan 2000 woorden. Deze presteren beter dan pagina’s met 600,700 of 800 woorden. Google laat een pagina met veel woorden beter scoren doordat Google je indexeert op meer termen.

Binnen deze content wil je dus jouw korte antwoorden in laten terugkomen. Een voorbeeld: in een blogpost van een diëtist wordt uitgelegd wat koolhydraatarm eten is en hoe je zelf kunt beginnen.

Een logische heading zou kunnen zijn: Wat is koolhydraatarm eten? Om vervolgens in 1 of 2 zinnen hier informatie over te geven.

Met het volgen van deze tips kun je meer verkeer halen uit Voice Search. Voice Search is nog niet populair maar gaat weliswaar een groei meemaken in 2020. Daarom is het belangrijk om hier al de nodige optimalisaties voor te doen. Zodat er geen last-minute aanpassingen gedaan hoeven te worden aan je site wanneer Voice Search groter wordt.