🏠
Blog

Kan Social Media je verkeer opleveren? 

Kan Social Media je verkeer opleveren?

🕑 2 minuten

De discussie heerst of dat Social Media het nog waard is om in te zetten als marketing kanaal voor je bedrijf. Met het doel om verkeer naar je website toe te trekken.

Dit keer gaan we het hebben over het organische (onbetaalde) deel en niet het betaalde van social media.

Gebaseerd op onderzoek van SachsMarketingGroup.  

De beste kanalen

Vanuit de betaalde hoek is het inzetten van Social Media heel simpel. Je investeert een euro en je krijgt er meer dan en euro voor terug.

Dit blijkt tot de dag van vandaag nog steeds goed te werken. Op kanalen zoals Facebook, Twitter, Pinterest , Snapchat en LinkedIn kun je dit rendabel inzetten met een hoog ROI (return on investment).

Het wordt weliswaar ieder jaar moeilijker aangezien mensen beter geïnformeerd raken en simpelweg de advertenties gaan negeren.

Nu over naar het organische stuk. Deze grafiek kan je helpen om In te zien hoeveel bezoekers er op je website komen per 100 volgers – per maand.

In 2015 waren dit 3 bezoekers per 100 volgers. In 2019 nog 2 per maand. Een forse daling van ruim een derde.

Ieder jaar gaat het dus moeilijker worden.

Welk kanaal is nu het beste om in te zetten? Ook hier per 100 volgers. Facebook en Instagram scoren hier het laagst.

Instagram houdt al snel op omdat je geen links kunt toevoegen in je post. Pinterest wint de race. Gevolgd door LinkedIn en Youtube.

Pinterest kan dus interessant zijn om in te zetten. Het wordt vaak gebruikt door (huis)vrouwen om te beslissen welk huishoudelijke product te kopen.

Hoe vaak moet ik posten?

Betekent meer posten ook meer verkeer?

Na 8 posts per maand zie je de resultaten relatief teruglopen. Deze grafiek kan je helpen. Het doel is hier om content te plaatsen die mensen leuk vinden. Het moment dat je middelmatige content plaatst dan zie je dat je verkeer zal dalen.Hoe meer interacties, hoe vaker het algoritme jouw toekomstige post laat zien. Vind hier de goede balans in wat voor jouw werkt. Kun je 3 keer content posten van hoge kwaliteit per maand? Doe er dan 3.

Limiteer jezelf op basis van de hoogste kwaliteit content die je kunt maken.

Social Media is nog steeds van waarde. Je genereert gemiddeld 2 bezoekers per 100 volgers. Wanneer je de volgers opschaalt, trek je meer verkeer naar je website. Hulp nodig? Bekijk de site of laat het ons weten.