🏠

aanpak

Wij helpen met bedrijfsgroei.

Het begint allemaal met een intentie om te groeien. Of je nu opereert in de B2B of B2C markt, een eenpitter bent of een gevestigde MKB-er. Ontdek hoe we je bedrijf naar een hoger niveau tillen. Een gespecialiseerd marketingteam dat jouw doelen scherp op het netvlies heeft staan, voor maximale resultaten. Onze samenwerking is gebaseerd op vertrouwen. Heb je de intentie om te groeien? Profiteer van een strategische partner die naast je komt zitten. Wij maken het mogelijk.

Elk succesverhaal begint met een klik.

Een vertrouwensvolle klik vormt de basis voor een succesvolle samenwerking. Bij de zoekmachinespecialist begint dat met een diepgaande kansenanalyse van je bedrijf. We gaan grondig te werk om zo de propositie helder te krijgen én je doelgroep te herkennen.

Een kansenanalyse vormt de basis voor de ontwikkeling van een goede online marketingstrategie. Of het nu gaat om SEO, content marketing, betaalde advertenties of e-mail marketing. We kiezen zoveel mogelijk kanalen die het beste bij je bedrijf passen en stemmen ze naadloos op elkaar af.

Het resultaat is een op maat gemaakte, intelligente strategie dat je bedrijf helpt om te groeien. We nemen de tijd om je merk, je doelen en je klanten te begrijpen. Wij maken het mogelijk.

Een groeistrategie die werkt.

Groei begint met het vergroten van je bereik binnen je doelgroep, gevolgd door het vangen van kliks om uiteindelijk te zorgen voor conversie op je gestelde doelen.

Onze aanpak is hoogst persoonlijk, passend binnen je bedrijf. Geen marketingfunnel die we aanhouden is hetzelfde, zelfs niet binnen dezelfde branche.

Géén one-size-fits-all oplossing, maar een strategie die net zo vooruitstrevend is als jouw bedrijf. Op een positieve manier.

Maak je keuze

Fase 1: bewustzijn en bereik

Je doelgroep dient te weten dat je bestaat. Het vermogen om op te vallen tussen een wereld van informatie wordt steeds uitdagender. De eerste fase is het verbinden met (nieuwe) gebruikers door je bereik te vergroten. Hen bewust te maken van jouw aanwezigheid.

Het trekken van aandacht is slechts het begin. Behoefte scheppen bij je doelgroep door de uitdagingen te schetsen waarin jouw dienst of product een oplossing voor heeft. Van functionaliteit tot aan empathie.

Praktijkvoorbeeld:

Een uitstekende manier om dit te bereiken is door indrukken te genereren binnen de organische zoekresultaten van Google met relevante zoekwoorden. Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is hierbij onmisbaar.

Er zijn altijd mensen op zoek naar jouw product of dienst.

Of je nu eigenaar bent van een kapperszaak of een gevestigde MKB-er. Met zorgvuldig geselecteerde zoekwoorden, die aansluiten bij de zoekopdrachten van je doelgroep, kan jouw merk zich effectief presenteren op het moment dat het er het meest toe doet.

Fase 2: interesse en aantrekken

Het web is een oceaan van informatie, keuzes en concurrentie. Het is nodig dat de bezoeker die op jouw website landt, meteen ziet waarom jouw dienst of product de beste keuze voor hen is. 

Het begint allemaal met een sterk en aantrekkelijk design, dit laat de kwaliteit van je merk zien. Ook je content speelt een rol, met een heldere boodschap en onmiskenbare waarde.  Goed geschreven en overtuigende content neemt de twijfel van een consument weg en wordt daarmee aangezet tot actie.

Praktijkvoorbeeld:

Het fundament van een goede website? Een duidelijk gedefinieerd hoofddoel. Of je nu diensten aanbiedt of producten rechtstreeks verkoopt.

Denk aan een terugbelverzoek of koopknop. Dat niet alleen opvalt door de afwijkende kleur van je huisstijl maar ook als gids fungeert voor de bezoeker, door het gehele aankoopproces heen.

Maar zelfs met de meest gestroomlijnde navigatie, komt het echte overtuigen vaak neer op de kracht van woorden. Daar komt (SEO)-copywriting om de hoek kijken, een kunst op zich, die zich richt op het overhalen van de consument. De truc? De voordelen in de schijnwerpers zetten, de emoties van de lezer aanspreken en aanzetten tot actie.

Het is de taak van de copywriter om de lezer te informeren en te overtuigen, een balans die, indien goed uitgevoerd wordt, resulteert in een verhoogde conversie (wanneer bezoekers een aankoop doen).

Fase 3: overweging en overtuiging

In deze fase wordt van jou als bedrijf verwacht dat je bezoekers onmiddellijk laat inzien waarom jouw product of dienst de juiste keuze is.

Allereerst speelt een sterk design een grote rol, het geeft de eerste indruk en vertrouwen aan je bezoeker. Daarnaast de kracht van overtuigende content. Een duidelijke, bondige en krachtige boodschap kan het verschil maken tussen een geïnteresseerde bezoeker en een daadwerkelijke klant. Een logische website navigatie is essentieel. Wat je kans op conversie (wanneer bezoekers een aankoop doen) aanzienlijk verhoogt.

Praktijkvoorbeeld:

Wat is het hoofddoel van mijn website? Dit doel dient je fundament te zijn.

Lever je diensten of is directe verkoop van producten het doel? Dan is een terugbelverzoek-knop of koopknop belangrijk. Deze knop dient als een duidelijke oproep tot actie en begeleidt de bezoeker moeiteloos door het aankoopproces. Voor de hoogste conversie heeft deze knop altijd een andere kleur dan je huisstijl.

Zo heeft je content bovendien een grote rol in het overtuigen van je doelgroep. Waarin je alle voordelen benadrukt, emoties aanspreekt en een duidelijke oproep doet tot het uitvoeren van actie. 

Fase 4: intentie en signalen

Wanneer je als merk of bedrijf de aandacht van consumenten hebt weten te trekken, beginnen zij signalen te vertonen.

Tijdens deze fase tonen potentiële klanten duidelijke tekenen van koopintenties. Dit kan zich manifesteren in verschillende acties, zoals het plaatsen van een artikel in hun winkelwagen, het aanvragen van een offerte, het invullen van een contactformulier of het deelnemen aan een proefperiode. Elk van deze acties is een stille schreeuw van interesse.

Dit is waar de kunst van copywriting een prominente rol speelt. Een goede copywriter creëert niet alleen boeiende inhoud, maar bouwt ook bruggen tussen je merk en je klanten.

Praktijkvoorbeeld:

Neem een softwarebedrijf gespecialiseerd in cloud oplossingen, genaamd “A”. Onlangs lanceerden zij een ERP-systeem met een marketing traject. Na enkele weken van marketing merkten we een toename in websiteverkeer.

Een potentiële klant genaamd “B”, bezocht de product pagina meerdere keren, downloadde een brochure en liet gegevens achter voor een demo-aanvraag. Het waren duidelijke signalen dat het bedrijf overwoog om hun bestaande systeem te upgraden.

Dit is waar we voor “A” het een en ander hadden kunnen betekenen. We stelden een e-mailcampagne op, gericht op ”B”, die niet alleen de voordelen van hun ERP-systeem benadrukte maar ook dieper inging, over hoe zij met hun product het productieproces van “B” konden stroomlijnen en optimaliseren. Krachtige woorden, onderbouwd met concrete case studies, met een aantrekkelijk voorstel, rekening houdend met de specifieke behoeften en uitdagingen van “B”. 

Binnen een week reageerde "B" positief en gaf aan een demo te willen plannen. Een voorbeeld van het herkennen van signalen, om daar vervolgens op in te spelen.

Fase 5: evaluatie en reflectie

Je prospect bevindt zich in deze fase op een kruispunt: gaan we de aankoop doen, of niet? Of het nu gaat om een state-of-the-art softwarepakket of een fotografie dienst, er wordt nagedacht voordat er een beslissing wordt gemaakt. 

Online het een en ander afzoeken, tot aan ervaringen van andere bedrijven, die zij over jou hebben. 

Een sterk merk met een duidelijke tone-of-voice geeft je een voorsprong, zowel voor de klant als voor Google. Het creëren van een onderscheidende verbale identiteit voor je merk is en blijft belangrijk. 

Praktijkvoorbeeld:

Je merkidentiteit is waar mensen zich mee identificeren. Het gaat niet alleen om de content of inhoud, maar ook om hoe je iets zegt. Wat je uitstraalt als merk helpt je om een emotionele band met je klanten op te bouwen, zodat zij sneller een keuze kunnen maken.

In een competitieve markt waar bedrijven op zoek zijn naar de beste waarde, gaat het niet alleen om wat je aanbiedt, maar ook om hoe je jezelf presenteert. De perfecte toon kan niet alleen helpen bij het verbeteren van je conversies, maar ook bij het opbouwen van een betere relatie om die successen te realiseren. 

Fase 6: verkoop en klantbehoud

Actieve gebruikers omzetten in betalende klanten. Het einde van de marketing trechter maar niet de klantreis. Een reis die niet alleen draait om het werven van nieuwe klanten, maar vooral klantbehoud.
 
Dat is goud waard. De crux is om bestaande klanten te laten bloeien, zodat ze een hogere winstmarge kunnen genereren. Hoe? Door strategieën zoals cross-selling en upselling toe te passen - het aanmoedigen om aanvullende aankopen te doen of upgrades aan te bevelen. 

Succes komt niet alleen van een verkoopstrategie. Vorm een authentieke merkpersoonlijkheid met herkenbare content en branche expertise. Een goede balans en duidelijkheid is essentieel.

Praktijkvoorbeeld:

Je runt een softwarebedrijf Je kernproduct is een facturatietool,  maar je hebt ook andere modules zoals een CRM-systeem en een IT beheertool als optie. Je hebt leads kunnen verzamelen die nu een aankoop gaan doen. 

Wanneer jouw doelgroep zoekt naar "facturatie oplossing Breda” of "klant beheersoftware Tilburg" , wil je dat jouw aanvullende modules in ieder geval in de top 3 komen te staan. Met de juiste SEO-tactieken, zoals het gebruik van relevante zoekwoorden in jouw productbeschrijvingen en meta-tags, doe je een cross-sell.

Met een upsell voor bedrijven die al een standaard facturatietool hebben aangeschaft, wil je een premium versie van aanbieden in de zoekresultaten. Met al zijn aanvullende functies in de productbeschrijving - SEO geoptimaliseerd. 

Een relatie opbouwen doe je met content die resoneert, voor zowel Google als je klant.

Fase 7: aanbevelen

Klanten die content zijn spreken zich al snel uit in hun eigen kring en zijn vaak ook bereid hun ervaringen online te delen.

Aanbevelingen stimuleren doe je met incentives, zoals kleine cadeautjes en kortingen. Met de juiste balans wordt dit goed gewaardeerd. Of door gewoon simpelweg aan je klant te vragen, nadat je hebt geleverd, om een review te schrijven. 

Praktijkvoorbeeld:

Stel je voor dat je een accountantskantoor hebt dat gespecialiseerd is in branche-specifieke rapporten. Je klanten zijn tevreden en je wilt deze tevredenheid inzetten voor new business met reviews.

Met een klantbeoordeling pagina gebouwd op zoekwoorden zoals “controlerend accountant” laadt je reviews in. Een sterke SEO-titel met content en geoptimaliseerde afbeeldingen zorgt voor vindbaarheid.

Om aanbevelingen te stimuleren, introduceer je kaartjes op kantoor waarbij klanten die een review schrijven een kleine korting krijgen op de volgende periode of verlengde ondersteuning bijvoorbeeld. Je houdt dit in balans, zodat de beoordelingen authentiek blijven.

De reacties zijn positief, en de SEO-geoptimaliseerde pagina begint hoger in de zoekresultaten te verschijnen. Cliënten praten niet alleen met hun netwerk over je diensten maar delen nu ook hun ervaringen online. Dankzij de juiste combinatie van aanbevelingen en SEO-strategie vormen zich al snel meer websiteverkeer en aanvragen. 

Fase 1: bewustzijn en bereik

Zonder bewustzijn van je bestaan, kunnen consumenten je dienst of product niet overwegen. Maar hoe vestigen we de aandacht op jouw merk? Door het vertellen van aantrekkelijke verhalen en het gebruik van krachtige metaforen binnen verschillende kanalen, kunnen we klanten boeien en hun aandacht trekken. Het is niet alleen belangrijk om aandacht te krijgen, maar ook om een behoefte te creëren. We schetsen de uitdagingen waarvoor jouw dienst of product een oplossing heeft.

Een merk dat op de juiste manier én moment aandacht vraagt, heeft een blijvende impact.

Praktijkvoorbeeld:

Een uitstekende manier om dit te bereiken is door indrukken te genereren binnen de organische zoekresultaten van Google met relevante zoekwoorden. Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is hierbij essentieel. Met zorgvuldig geselecteerde zoekwoorden, die aansluiten bij de zoekopdrachten van je doelgroep, kan jouw merk zich effectief presenteren op het moment dat het er het meest toe doet.

Fase 2: interesse en aantrekken

Als je potentiële klant nu eenmaal zijn of haar behoefte herkent en begrijpt én hoe jouw product of dienst daar een rol in speelt, is het de taak om de klant naar je website te trekken. Jouw online aanwezigheid is de brug tussen de klant, zijn bewustzijn en zijn acties. 

Maar hoe bereik je dit? Door bijvoorbeeld een hoge vindbaarheid te realiseren via Google. Kwaliteit content is daarin niet langer een luxe en essentieel voor een sterke online reputatie.

Praktijkvoorbeeld:

Het vergroten van je online bereik gaat verder dan simpelweg het nastreven van hoge bezoekersaantallen. De focus moet liggen op het aantrekken van de juiste bezoekers, dat wil zeggen, degenen die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in wat je aanbiedt.

Om dit te bereiken, doen we diepgaand onderzoek naar welke zoekwoorden je doelgroep gebruikt. Deze zoekwoorden vormen de basis voor een SEO strategie, met als doel je website zo hoog mogelijk te laten ranken in de zoekresultaten.

We nemen in overweging of andere kanalen kunnen bijdragen aan het bereiken van jouw doelgroep. Denk hierbij aan advertenties (SEA) of e-mailmarketing. Het implementeren van meerdere tactieken kan helpen bij het creëren van een robuuste online aanwezigheid, gericht op het aantrekken en behouden van de juiste bezoekers.

Fase 3: overweging en overtuiging

Het web is een oceaan van informatie, keuzes en concurrentie. Het is nodig dat de bezoeker die op jouw website landt, meteen ziet waarom jouw dienst of product de beste keuze voor hen is. 

Het begint allemaal met een sterk en aantrekkelijk design, dit laat de kwaliteit van je merk zien. Ook je content speelt een rol, met een heldere boodschap en onmiskenbare waarde. Goed geschreven en overtuigende content neemt de twijfel van een consument weg en wordt daarmee aangezet tot actie.

Praktijkvoorbeeld:

Het fundament van een goede website? Een duidelijk gedefinieerd hoofddoel. Of je nu diensten aanbiedt of producten rechtstreeks verkoopt.

Denk aan een terugbelverzoek of koopknop. Dat niet alleen opvalt door de afwijkende kleur van je huisstijl maar ook als gids fungeert voor de bezoeker, door het gehele aankoopproces heen. 

Maar zelfs met de meest gestroomlijnde navigatie, komt het echte overtuigen vaak neer op de kracht van woorden. Daar komt (SEO)-copywriting om de hoek kijken, een kunst op zich, die zich richt op het overhalen van de consument. De truc? De voordelen in de schijnwerpers zetten, de emoties van de lezer aanspreken en aanzetten tot actie.

Het is de taak van de copywriter om de lezer te informeren en te overtuigen, een balans die, indien goed uitgevoerd wordt, resulteert in een verhoogde conversie (wanneer bezoekers een aankoop doen).

Fase 4: intentie en signalen

Je klant is overtuigd en zegt: "Ik heb interesse!". 

Op welke manier? Dit komt tot uiting wanneer zij een actie uitvoeren op je site. Of het nu gaat om een product dat ze aan hun winkelwagen toevoegen, een offerte aanvraag doen, een contactformulier invullen of zich aanmelden voor een proefperiode. Al deze acties zijn indicatief voor een klant die serieus overweegt bij jou te gaan kopen.

Praktijkvoorbeeld:

Je bent eigenaar van een webwinkel voor handgemaakte sieraden. Het hoofddoel van je website is om bezoekers te inspireren en een aankoop te doen.

Om dit te bereiken, introduceren we een opvallende koopknop. Wat in contrast staat met de zachte pastelkleuren van je huisstijl. Het trekt direct de aandacht en moedigt je bezoekers aan om op de knop te klikken.

Dan komt je content om de hoek kijken. Elke productbeschrijving is zorgvuldig samengesteld om zowel informatief als technisch volledig te zijn, alsook een goed verhaal te vertellen. Neem als voorbeeld: "Verweven met liefde, dit ketting ontwerp weerspiegelt de eeuwenoude kunst van het handwerk."Voel zelf de passie en het vakmanschap van ieder detail."

Zo krijgen bezoekers een diepere verbinding met de sieraden en worden ze aangemoedigd om een aankoop te doen.

Fase 5: evaluatie en reflectie

De laatste fase voordat een definitieve aankoop wordt gemaakt. Of het nu gaat om een dienst of een product, dit is hét moment waarop je klant zichzelf afvraagt: "Is dit de juiste keuze?"

Ook de stemmen van anderen wegen mee. Klanten wenden zich al snel tot externe bronnen, op zoek naar ervaringen van anderen. Reviews worden zorgvuldig doorgenomen, zoekende naar een bevestiging of een rode vlag. Naast het lezen van beoordelingen, worden ook deals, kortingen of wat het nu écht oplevert qua waarde gemeten.

Wie houdt er nu niet van een goede deal?

Praktijkvoorbeeld:

In e-commerce telt iedere klik en zoekwoord mee. Op het moment dat klanten op het punt staan een definitieve aankoop te doen, zijn productbeoordelingen al snel een doorslaggevende factor, niet alleen voor je klant maar ook voor de content prestaties van je merk.

Neem als voorbeeld: productbeoordelingen verhogen je content prestaties van een e-commerce bedrijf en trekken meer klanten aan. Deze beoordelingen zijn niet zomaar teksten: ze staan vol met relevante zoekwoorden en verhogen het aantal kliks dat je krijgt naar je site.

Een manier om beter gevonden te worden. Bovendien bouw je met reviews autoriteit en vertrouwen op. Voor zowel Google als je klant is het belangrijk dat je bewijs van ervaring kunt aantonen, zodat zij de beste keuze kunnen maken.

Fase 6: verkoop en klantbehoud

Eerst je gebruikers overtuigen om actie te ondernemen naar een betalende klant. Het einde van de marketing trechter, maar niet de klantreis. 

Nieuwe klanten werven is leuk, maar juist met klantbehoud een klant stimuleren om herhalingsaankopen te doen. 

Dit bereik je met cross-selling en upselling. Cross-selling prikkelt consumenten om aanvullende aankopen te doen, terwijl je met upselling een verbetering voorstelt die daadwerkelijk ook meerwaarde biedt.

Het is essentieel om je klanten daarin ook écht te begrijpen, daar helpen we je een handje bij.

Praktijkvoorbeeld:

Stel je voor: je bent de trotse eigenaar van een online fietsenwinkel.

Een klant die bijvoorbeeld een fiets op de webshop heeft gekocht via de zoekresultaten van Google, heeft mogelijk ook een nieuwe fietshelm of fietsspiegel nodig. Met de juiste SEO-strategie laten we aanvullende producten zien in de zoekresultaten, wanneer je doelgroep naar relevante producten zoekt. 

Dan is er upselling. Stel je voor dat een klant overweegt om een basismodel e-bike te kopen, maar met een minimaal bereik. Dan kun je een upgrade voorstellen, een e-bike met een groter bereik. Zo kun je met geoptimaliseerde productbeschrijvingen en titels, zorgen voor weergave in Google. 

Je helpt je klant bij het maken van een betere keuze en tegelijkertijd je winstgevendheid.

Fase 7: aanbevelen

Tevreden klanten praten niet alleen over een product of dienst met hun naasten, maar zijn vaak bereid hun ervaringen ook online te delen.
Aanbevelingen stimuleren doe je met incentives, zoals kleine cadeautjes en kortingen. In de juiste balans wordt dit goed gewaardeerd. Of door gewoon simpelweg aan je klant te vragen, nadat je hebt geleverd, om een review te delen.

Praktijkvoorbeeld:

Stel je voor dat je een accountantskantoor hebt dat gespecialiseerd is in branche-specifieke rapporten. Je klanten zijn tevreden en je wilt deze tevredenheid inzetten voor new business met reviews.

Met een klantbeoordeling pagina gebouwd op zoekwoorden zoals “controlerend accountant” laadt je reviews in. Een sterke SEO-titel met content en geoptimaliseerde afbeeldingen zorgt voor vindbaarheid.

Om aanbevelingen te stimuleren, introduceer je kaartjes op kantoor waarbij klanten die een review schrijven een kleine korting krijgen op de volgende periode of verlengde ondersteuning bijvoorbeeld. Je houdt dit in balans, zodat de beoordelingen authentiek blijven.

De reacties zijn positief, en de SEO-geoptimaliseerde pagina begint hoger in de zoekresultaten te verschijnen. Cliënten praten niet alleen met hun netwerk over je diensten maar delen nu ook hun ervaringen online. Dankzij de juiste combinatie van aanbevelingen en SEO-strategie vormen zich al snel meer websiteverkeer en aanvragen. 

Veelgestelde vragen.

Welke diensten levert de zoekmachinespecialist?

We bieden je een uitgebreide kansenanalyse. Dit houdt in dat we je bedrijf grondig analyseren, wie je bent, je website en je kanalen. Dit doen we omdat we willen begrijpen welke groeimogelijkheden je hebt als bedrijf zijnde en hoe je dit goed kunt hefbomen.

Onze hoofdmoot is SEO omdat we geloven in vindbaarheid. Wij geven prioriteit aan je verwachtingen, omdat we niet voor verassingen willen zorgen. Dit doen we omdat we potentieel willen zien, om een werkwijze te kunnen creëren voor jouw bedrijf, dat werkt. We luisteren naar je behoeften en dat doen we proactief. Ons bestaansrecht heeft te maken met commitment en heldere communicatie naar jou toe.

Hoe worden er voor topposities gezorgd voor mijn doelgroep?

Het begint met het analyseren en optimaliseren van je website voor een zoekmachine zoals Google. Dit zorgt ervoor dat je site niet alleen zichtbaar wordt, maar ook goede posities gaat krijgen. Kwalitatieve en relevante content waarmee je bezoekers aantrekt en converteert naar betalende klanten. Door continu te monitoren en aan te passen waar nodig, blijf je up-to-date.

Iedere samenwerking begint met een grondige kansenanalyse. Een intakegesprek, gecombineerd met zoekwoordonderzoek, zorgt voor een strategie dat op jouw wensen en behoeften aansluit.

Wie zijn voorgaande klanten geweest? Binnen welke branches?

Bij de zoekmachinespecialist.com zijn we begonnen met langdurige projecten voor een aantal bekende MKB-bedrijven. Daar we in de loop van tijd steeds meer ruimte bieden voor verschillende ondernemers binnen verschillende branches.  Of het nu gaat om een fotograaf uit het topsegment, een bouwbedrijf, een landbouwer of zelfs professionals in de juridische wereld. Wij tonen keer op keer aan dat we met onze brede inzet, ook jouw online aanwezigheid kunnen transformeren. We nodigen je uit om onze reviews en beoordelingen te bekijken.

Waar kan ik meer leren over SEO en wat kan ik zelf doen?

Met de verschuiving van offline naar online, is SEO ondenkbaar geworden. Maar waar begin je? Bij de zoekmachinespecialist.com bieden we je een uitgebreide blog die regelmatig wordt bijgewerkt met de nieuwste inzichten in SEO, online marketing, e-mail marketing en content marketing. Of je nu zelf aan de slag wilt met SEO of gewoon praktische informatie wilt opdoen, ons blog is jouw go-to bron.

Hoe pakken jullie transparantie aan tijdens een campagne? 

Wij vinden dat open communicatie en transparantie, dé sleutel is van een succesvolle samenwerking. Hoe waarborgen we dit? Wij zorgen voor maandelijkse updates over de voortgang, bij ons op kantoor of gewoon telefonisch. We bespreken de uitdagingen die we tegenkomen en de oplossingen die we implementeren. Zo blijft je als klant op de hoogte. Je krijgt direct toegang tot data en rapportages die je helpen begrijpen hoe een strategie te werk gaat.

Bij een samenwerking gaan we uit van maandelijkse budgetten, zo blijven verassingen uitgesloten. Ook houden we je op de hoogte wanneer er relevante trends spelen binnen je branche.

Wat voor soort kansen onderzoek wordt er gedaan?

Bij de zoekmachinespecialist.com is een kansenanalyse het startpunt. Ons onderzoek begint met een persoonlijk kennismakingsgesprek, waarbij wij inzicht krijgen in jou en je onderneming. We verdiepen in je doelgroep met hun wensen en behoeften. Met een uitgebreid zoekwoordonderzoek zien we waar onbenutte kansen liggen met een oogje op je concurrentie evenals het identificeren van uitdagingen.

Op basis van al deze gegevens wordt een strategisch plan opgesteld, rekening houdend met je producten, diensten, positionering en prijs. Dit alles ondersteund door het grondige zoekwoordonderzoek. Vervolgens is de keuze aan jou: jij beslist of je hiermee verder wilt gaan.

Hoe wordt voortgang en resultaat gemeten?

SEO kan al snel complex worden, daarom is het belangrijk om het zo simpel mogelijk te houden. Afhankelijk van je specifieke doelstellingen kiezen we relevante KPI's (Key Performance Indicators). Deze kunnen variëren van organische conversies, zoals leads en verkopen uit organisch verkeer, tot het meten van de levenswaarde van een klant.

Inzicht in hoe vaak je site verschijnt in de zoekresultaten, de prestaties van specifieke zoekwoorden in Google en zelfs gegevens uit je Google Bedrijfsprofiel zijn essentieel. Backlinks in kwaliteit en kwantiteit én indien relevant, vergeten we niet. Monitoren van doorklikratio (CTR) en het gedrag van bezoekers geeft waardevolle inzichten. Oftewel, we zetten vaak een uitgebalanceerde combinatie op van metingen afgestemd op je doelstellingen.

Wat voor soort communicatie kan ik verwachten?

Zonder communicatie hebben we geen bestaansrecht. Vanaf het allereerste moment vinden we persoonlijk contact belangrijk, het intakegesprek vindt bij voorkeur face-to-face op kantoor plaats. Hierbij wordt diepgaand ingegaan op jouw wensen en verwachtingen, zodat we alle twee een goed beeld krijgen van een mogelijke samenwerking.

Evaluatiemomenten vinden maandelijks plaats, telefonisch of op locatie. Voor prestatiemetingen en eventuele bijsturing. Deze krijg je altijd ook per e-mail toegestuurd met alle bevindingen. Bij vragen of opmerkingen die je tussendoor hebt, komen we in 95% van de gevallen, er dezelfde werkdag nog bij je op terug. Zo blijf je niet lang in het ongewisse.

Waar is de zoekmachinespecialist gevestigd?

Wij zijn gevestigd in Tilburg, daar staan we statutair ingeschreven, oftewel ons hoofdkantoor. Hebben we een afspraak staan? Dan verwelkomen we je in Breda.

Ligt Breda buiten bereik? Dan kunnen we altijd uitwijken naar een locatie bij je in de buurt. Of dat nu in Brabant, Zuid-Holland, Utrecht of in Noord-Holland is. Compleet verzorgde locaties in Eindhoven, Rotterdam, Utrecht of Amsterdam. Hierin staan we gedekt.